vrijdag 18 mei 2012

Verheven boven Recht en Regel


Het land staat voor een serieus probleem. Er moeten door het kabinet plannen gemaakt worden voor bezuinigingen en hervormingen. Gebeurt dat niet, zullen de financiële markten Nederland straffen. Dat gaat  miljarden kosten. Er is niet veel tijd meer.
Ziehier de uitgangspositie voor het kabinet Rutte begin april 2012.
Hoe begint gedoogpartner Wilders de onderhandelingen? "De belangen van de bevolking interesseren mij geen bal. 't Gaat mij alleen om de PVVkiezers." (de Groene, 26 april 2012) Om meteen daarna te komen met eisen ter verscherping van de immigratieregels.
Dat is ons Übermensch ten voeten uit: hij negeert de realiteit en draait monomaan zijn vaste riedeltje af. Hij heeft schijt aan de werkelijkheid, schijt aan het volk. Hij kent alleen zijn eigen werkelijkheid. Zoals zijn broer ooit in Newsweek vertelde: "Hij is langzamerhand in zijn eigen extreme verhaal gaan geloven."
Als je op het allerlaatste moment wegloopt van de onderhandelingen, ben je niet laf, nee, dan hou je je rug recht. In een interview met Nieuwsuur (12 mei 2012) zegt W. letterlijk: "Wij zijn niet weggelopen. Rutte heeft gefaald." Als Rutte kwaad werd en zei zijn partij te gaan decimeren, is dat in de ogen van ons Übermensch "bedreigend en intimiderend". Dat klinkt heel vertrouwd uit de mond van de voorman van een beweging, die -zowel politiek als privé- bedreigen en intimideren als handelsmerk heeft. Die omgangsvormen zijn voor steeds meer PVV-ers buiten de Tweede Kamer niet meer te tolereren. Het lijstje met uittreders op gemeentelijk en provinciaal niveau is bekend.
De laatste afvallige komt uit Zeeland. Uit de PZC van 16 mei 2012.
Ruud Muste, Zeeuws statenlid voor de PVV, verlaat de partij en gaat zelfstandig verder onder de naam Politieke Partij Helder Zeeland.
Muste, afkomstig uit Hulst, vertrekt uit onvrede met zijn fractievoorzitter Peter van Dijk. Hij schrijft dat de relatie met zijn fractievoorzitter verstoord is en dat hij zich belemmerd voelt in zijn politiek functioneren. "De leden van de PVV krijgen geen inzage in de financiële gang van zaken, de fractievoorzitter beheert de financiën en controleert zichzelf en bepaalt wie voor een vergoeding van gemaakte kosten in aanmerking komt. Al met al uiterst ondemocratisch. Een gang van zaken die niet overeenstemt met mijn gevoel van een goed en behoorlijk bestuur."
Muste beweert dat Van Dijk zijn stiefdochter heeft aangesteld als fractiemedewerkster. Muste laat daarover weten in een woensdag uitgegeven verklaring: 'De fractievoorzitter heeft door het aanstellen en buitensporig belonen van zijn stiefdochter als fractiemedewerkster, het volledige fractiebudget (18.000 euro op jaarbasis) wordt aan zijn stiefdochter uitgekeerd als salaris zonder medeweten of instemming van de fractie, waar géén enkele relevante prestatie ter ondersteuning van de fractie tegenover staat'.
Hierbij komen weer een aantal kenmerken van het functioneren van de PVV naar boven, die de liefhebber bekend in de oren zullen klinken. Behalve de -bijna standaard- verstoorde verhoudingen, het ondemocratisch karakter en de financiële malversaties.

Maar nog even terug naar bedreigen en intimideren.
Vriend Hero Brinkman, u weet nog wel, de man met de losse handjes en alcoholworm (model-PVV-er dus), is na zijn opstappen zijn oude PVV-manieren nog niet vergeten. Al snel na zijn vertrek uit de PVV maakte hij zijn politieke collega Wim Boer uit voor oetlul. We zijn weer thuis.

In het debat na het mislukken van het Catshuisoverleg (waarin W. -op de volgende interruptie na- volledig genegeerd werd en Fleurtje Agema steeds feller zat te gloeien van kwaadheid) vroeg Arie Slob aan W. waarom hij nu de 3%-norm liet vallen. Terwijl hij een jaar eerder voluit gestemd had voor de motie Slob, waarin werd aangedrongen de 3%-norm zo streng mogelijk toe te passen op alle Eurolanden, dus inclusief Nederland. W.: "Nu zijn de omstandigheden gewijzigd." Deze opmerking getuigt van een bijna geniale flexibiliteit: wat voor andere Eurolanden geldt geldt niet voor Nederland. Dit is de soevereiniteit die Wilders voorstaat: de superioriteit van Nederland. Om maar niet te zeggen: de superioriteit van het Nederlandse ras. Hij heeft zich in de Kamer, in de provincies en gemeenten omringd met tientallen voorbeelden daarvan.
Uit de Groene van 3 mei 2012:Overigens had W. in dit debat wel degelijk de nodige ideeën voor het land: "We hadden ordners vol voorstellen achter de hand: Ontwikkelingssamenwerking, klimaatpaniek, cultuurkriebels, windmolens, etc. Hier had links last van gehad." Is dat niet zo ongeveer het belangrijkste Leitmotiv aan het worden? Zoals Diederik Samson het eerder al noemde: puur revanchisme, zonder enige consistentie?

Wat echt wel een beetje zielig begint te worden, is dat niemand van de PVV-helden ze meer aardig vindt. Een eerdere aflevering ging hier al over: Niemandsvriend. Is er wéér eentje bijgekomen!
Uit de Telegraaf van 12 mei 2012:
Hirsi Ali: Wilders komt niet met oplossingen
AMSTERDAM -  Volgens Ayaan Hirsi Ali moet onder andere de VVD zich uitspreken over de problemen rond de islam en Europa, en dat niet overlaten aan de PVV. „Geert Wilders heeft een goed gevoel voor wat er leeft. Alleen hij doet het op een populistische manier die in ieder geval niet vertaald kan worden naar beleid.”
Aaaah, weer een vriendinnetje minder.

Maar de grote klapper komt nog. Van de PVV-site:
PVV-leider Geert Wilders begint een kort geding tegen de Staat om het permanente noodfonds voor de euro (ESM) van tafel te krijgen. Wilders zei woensdag dat Bram Moszkowicz het kort geding namens hem gaat voeren.

Hij zei onder meer dat het parlementaire besluit om de ESM niet controversieel te verklaren "ondemocratisch" is. Los van het feit dat een parlementair besluit dat per definitie al is, is het wel wrang dat W. dat argument dúrft te gebruiken. Als leider en enig lid van de meest ondemocratische partij van Nederland. Of geldt ook hier weer de suprematieredenering voor: "Wat voor jullie geldt, geldt voor de PVV niet? ". Brinkman had in zijn PVV-tijd ook al eens aangegeven dat de wet over de financiering van politieke partijen door de PVV genegeerd zou worden. Makkelijk hè jongens, als je superieur bent, Übermensch om zo te zeggen?

Dat W.'s gevecht tegen de windmolens (maar dan nu figuurlijk) gevoerd gaat worden door onze vriend Moszkovicz, die met zijn broers heeft moeten breken omdat de fiscus achter zijn miljoenenschuld aanzit, is in dit licht heel consequent. Moszkovicz, die zo'n beetje de hele Amsterdamse onderwereld geholpen heeft en daar vorstelijk zwart voor betaald is, is de ideale man voor Wilders. Moszkovicz en Wilders, de Grote Geesten des Volks. De Helden van de Gewone Man. Verheven boven Recht en Regel.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor uw reactie.