dinsdag 3 mei 2016

Friends .......Zeg me wie uw vrienden zijn .......... (En de vrienden van je vrienden.)
Dit Oudhollands spreekwoord (Oudhollands Geert, net als natie en patriot!!) krijgt in het geval van Wilders een bijzonder actuele rol.

Orbán / Hongarije.
Uit NRC van 29 april 2016
Door haar excentrieke koopzucht valt ze al langer uit de toon. Sinds 2014 verzamelde de Hongaarse Nationale Bank (MNB) een aanzienlijke kunstcollectie, met als pièce de résistance een werk van Titiaan met een waarde van 4,5 miljard forint (14,5 miljoen euro). Ook financierde de bank de peperdure ontwikkeling van een futuristisch pianomodel. En ze bouwde een riant vastgoedportfolio op, inclusief een 18e-eeuws paleis met zwembad en tennisbanen waar werknemers van de bank kunnen verpozen.
Maar geheime financiering van een van de invloedrijkste nieuwsmedia in het land, is van een andere orde. Een tiental redacteuren van
VS.hu nam deze week ontslag, nadat bleek dat hun website de afgelopen achttien maanden meer dan een half miljard forint (1,6 miljoen euro) ontving van een door de MNB opgerichte stichting. Beschuldigingen van verkapte staatssteun aan media die bij de regering in de gunst zijn, zijn legio in Hongarije – dat een beroerde reputatie inzake persvrijheid heeft. Betrokkenheid van de centrale bank is echter een nieuw aspect.
En er is meer. Media doorzoeken de lange lijst met andere begunstigden van zes stichtingen waarin de bank 265 miljard forint (853 miljoen euro) pompte. Daaronder is een christelijk-fundamentalistische non-gouvernementele organisatie die zich verzet tegen homoseksualiteit en ‘genderideologie’.
Breideling van de persvrijheid, beknotting van de zelfstandigheid van de Centrale Bank, beperking van de vrijheid van meningsuiting, discriminatie van homo’s en Roma, hekken om het land.
Kortom, de ideale vriend van Wilders. In een tweet van hem noemde hij de Hongaar een held, omdat hij de moed had de grenzen te sluiten voor vluchtelingen.


Vlaams Blok / Filip Dewinter.
Dat VB nu is omgekat tot Vlaamse Belang (VB) is schijn. Het is nog steeds de partij die veroordeeld is door de rechter: "Het Vlaams Blok is een partij die kennelijk en systematisch aanzet tot discriminatie. [...] U behandelt vreemdelingen als criminelen, boosdoeners, profiteurs, onintegreerbare fanatiekelingen en een bedreiging van het eigen volk." (Gent, 21 april 2004). Racisten en xenofoben. Antisemieten. Vrienden van Poetin en Assad.
De Morgen, 24 april 2016: Filip Dewinter, Jan Penris en Anke Van Dermeersch van Vlaams Belang zijn op bezoek in Damascus om hun steun te betuigen aan het Assad-regime.
“De Vlaams Belangers, die er op uitnodiging zijn van het Assad-regime, steunen de Syrische regering in de strijd tegen Islamitische Staat en willen de economische sancties tegen Syrië opheffen. Ze hadden een onderhoud met de voorzitter van het Syrisch parlement. Daarna sprak Dewinter de talrijk aanwezige plaatselijke journalisten toe. Hij riep op de diplomatieke relaties met het regime te herstellen en om de Syrische president Bashar al-Assad als bondgenoot in plaats van vijand te beschouwen.

Even ertussendoor Filip: Assad is toch de man met de 200.000 doden op zijn geweten?
(...) Dewinter liet zich ook vroeger al geregeld lovend uit over Assad. In 2013 reisde hij naar Syrië om 'objectieve informatie' over de situatie ter plaatse in te winnen, maar eind vorig jaar was het duidelijk dat het toenmalige Vlaams Belang-kopstuk partij koos voor het Assad-regime. "Drie Belgische jihadisten in Syrische cel", klonk het toen op Twitter, vergezeld van een foto van Dewinter bij een Syrische vlag. "Assad is niet langer de vijand maar bondgenoot in de strijd tegen IS."
De VB-ers vallen ook voor Trump (net als Wilders). En hebben er als pure eurosceptici geen enkele moeite mee om Trump te gaan bezoeken, jawel, op kosten van de belastingbetaler.
NRC, 4 maart 2016: “Het is in de Verenigde Staten de conservatieve lobbyhoogmis bij uitstek. En vanzelfsprekend is Trump, sinds zijn spectaculaire opmars in de race naar de presidentsverkiezingen, de topattractie. Daar móet je bij zijn, vindt Annemans, tevens penningmeester van de Fractie Europa van Naties en Vrijheid, de samenwerking van onder andere PVV, Front National (FN), Lega Nord en Vlaams Belang in het Europees parlement.
Als lid van een vierkoppige fractiedelegatie reisde hij begin deze week al naar Washington om er tijdens de CPAC-vierdaagse ,,te netwerken met gelijkgestemden.” Hotel en reis worden betaald uit de kas van zijn eurofractie, zegt Annemans. In die delegatie zit geen PVV-er, maar de partij steunt de afvaardiging.”
Trump
Wilders is wild van deze man.
NRC, 4 maart 2016.
,,Beetje overbodig om te vragen waarom wij met Trump symphatiseren,” zegt PVV-europarlementariër Marcel de Graaff.”
,,Trump wil een muur bouwen rond migranten! Hij durft te zeggen wat door de politieke elite wordt verzwegen.”

FPÖ, opgericht door neonazi en antisemiet Jörg Haider
Wilders tweet 24 april Geweldig! FPÖ-kandidaat Norbert Höfer veruit de sterkste bij de eerste ronde Presidentsverkiezingen in Oostenrijk!


AfD / Marcus Pretzel
Willkommen @MarcusPretzell AfD-EUabgeordneter in ENF-Fraktion mit Front National, Lega Nord, FPÖ, PVV, VlBelang! Tweet Wilders 30 april 2016. Pretzel Pretzel, waar kennen we die ook weer van? Juist ja! De man van AfD die vindt dat je vluchtelingen aan de grens mag neerschieten.

FN / Jean Marie Le Pen
De antisemiet Le Pen is, na diverse veroordelingen, onder andere voor Holocaust-ontkenning, na tientallen jaren uit de partij gezet. Door zijn dochter.

Lega Norte / Umberto Rossi
Uit Wikipedia.
De partij ging zich ook afzetten tegen de EU die aangeduid werd als een bureaucratisch instituut dat door de belangen van lobbies, het kapitalisme en linkse partijen beheerst werd.[21] De partij verkondigde meer typisch rechtsextremistische thema's zoals antiamerikanisme, ze waren tegen globalisering en er werd steeds heftiger tegen immigranten geprotesteerd.[21] In een pamflet uit 1998 stelde de partij bijvoorbeeld een vijfpuntenplan op waarin zij o.a. ervoor pleitten dat buitenlanders geen stemrecht mogen krijgen en multiculturalisme niet op scholen onderwezen mag worden.
Rusland / Poetin
Poetin kan steevast rekenen op grote bewondering van de bovengenoemde politici / partijen. Die kunnen daarom rekenen op miljoenensteun uit Moskou. Front National heeft dat geld handig weten weg te sluizen via de Panamaroute. Je moet toch wat, als je onafhankelijk en nationalistisch wilt heten?

Zeg me wie uw vrienden zijn: Trump, Orbán, Dewinter, Poetin, Assad, Le Pen, Haider, Pretzel, de lijst is bijna eindeloos.
En ik zeg je wie je bent Wilders.............Een tweet van Wilders tot slot.

Gianluca Buonanno MEP Lega Nord - ENF - died in a car accident. My deepest condolences with this terrible loss.
Ach ach, wat een leed. Meeus in de NRC maakt een interessante kanttekening (07 06 2016):
Het kon dat de PVV-leider was vergeten dat deze Buonanno het voorbeeld van Poetin volgde en twee jaar terug homo’s verbood in het openbaar te zoenen. Ook was het hem mogelijk ontgaan dat Buonanno zich fel keerde tegen anti-Russische sancties na de invasie van de Krim. Maar je moest onder een steen hebben gelegen om te missen hoe Buonanno zich vorig najaar tegen het vluchtelingenbeleid van Merkel keerde. Hij verscheen, aldus een AP-bericht van 27 oktober 2015, met Hitler-snorretje in het Europarlement en bracht er de Hitlergroet. Van het Europarlement kreeg hij 3.000 euro boete en tien dagen schorsing nadat hij op een T-shirt Hitler met Merkel combineerde.
Need to say more about friends?