maandag 3 november 2014

Wilders vs. EinsteinWiskunde is een mooi vak maar kan nooit moeilijk zijn. Wilders denkt het namelijk te beheersen. Reken mee: min maal min is plus. En plus maal plus is óók al weer plus!
Nu stap twee, we gaan termen invullen. Ben je er nog Geert, of is het alweer abstract extreemlinks geworden. Je moet immers even nadenken. Vijand is min, vriend is plus.
Vijand maal vijand is dus vriend. Vriend maal vriend dus vriend.
Nu weer een pijnmomentje: een stukje tekst lezen. Of misschien kan Bosma het je voorlezen. Zegt hij er meteen bij: "Je mag het meteen weer vergeten, het komt uit NRC Handelsblatt."

3 november, pagina 2:
AMSTERDAM. De raadsverkiezingen in de volksrepublieken Donetsk en Loegansk die gisteren onder toeziend oog van gewapende milities werden gehouden, zijn uitgemond in een doorslaand succes voor de zittende leiders. Rusland heeft de uitslag onmiddellijk erkend. Hiermee is een nieuwe stap gezet naar een definitief uiteenvallen van Oekraïne. (...)
Er waren ook waarnemers uit Europa bij aanwezig.
Ze waren gestuurd door de Griekse communistische partij, het Hongaarse radicaal/rechtse Jobbik, het Vlaams Belang en Forza Italia van ex-premier Berlusconi en stonden onder leiding van een medestander van Marine Le Pen van het Franse Front National. (...)
In Donetsk was een hyperexacte exit-poll eerder bekend dan het opkomstcijfer.
(...).
Kort voor het openen van de stembussen arriveerde in de Donbas een vijfde ‘humanitair konvooi ’ van witte vrachtwagens uit Rusland. Volgens getuigen werden niet alleen hulpgoederen uitgeladen, maar trok ook grootmilitairmaterieel met dit konvooi binnen.
(...)
Wapenbezit was toegestaan in de stembureaus in Donetsk en Loegansk.
Nu de toegepaste vergelijkingen.
Rusland = vijand EU
EU = vijand Wilders
Dus Rusland = vriend Wilders

En:
Front National, Vlaams Blok = vriend Wilders
Front National, Vlaams Blok = vriend Russische agressie in Oekraïne
Dus Wilders = vriend Russische agressie in Oekraïne.

"Maar, vriend Geert", zegt genie Bosma, "heb je de laatste regel gehoord? Wapenbezit was toegestaan in de stembureaus in Donetsk en Loegansk!"

"Als we nou voortaan Poetin vragen om toezicht te houden op de Nederlandse verkiezingen, inclusief konvooien en gewapend toezicht, dan zijn we toch snel van die godvergeten PVV-bashers af? Exit poll onder bedreiging van een AK en afvoeren die hap. Poetin neemt ze mee terug, hij schijnt nog een mooi ongerept stukje land in het oosten te hebben waar die grachtengordelkakkers eindelijk moeten werken."

"Wat maak je nu voor rare schokkende bewegingen onder de tafel Geert? Geert??"