zondag 30 december 2012

Hardwerkende gotspeWe beginnen deze keer met een heuse prijsvraag!
Wie het lukt om een Euro-positieve óf een Wilders-kritische reactie op de site van de Telegraaf, het AD of Elsevier te zetten krijgt van ons een cadeaubon. En een groot compliment voor het doorzettingsvermogen. Deze lijfbladen van Wilders en zijn gepreek over de vrijheid van meningsuiting weren zelf elke hen onwelgevallige mening.
Geheel in lijn van Wilders zelf, die allergisch is voor kritiek van buiten, die hij steevast pareert met Jij-bakken ("Wat je zegt ben je zelf", het niveau dat de gemiddelde PVV-kiezer nét aankan). Of kritiek van binnenuit (dat zijn de wáre PVV-helden!) onmiddellijk laat aanpakken: verbaal door beroepschagrijn Bosma, of fysiek door bewakingsaap Bontes (u weet nog wel, de man met de reuzentatoo's).
Hoewel, soms is de eerlijkheid van de PVV oprecht ontroerend. Zo maakte de partij bekend "niet alleen maar te roepen", maar ook nu zélf wekelijks het land in te gaan (NRC 01 12 2012, pagina 9). Je eigen inbreng tot nu toe als geroep betitelen is nog geen enkele partij eerder gelukt. Hier past een oprechte felicitatie. Overigens is het bij één (publicitair) bezoekje gebleven, maar dat is geen verrassing. De PVV roept immers alleen maar wat.
Zoals het ook niet meer terugkomt dat er tuigdorpen moeten komen. Nadat denker Bosma bedacht had dat die dan vol met PVV-kiezers en een deel van de Kamerleden zouden komen te zitten. Waren ze meteen hun steun en toeverlaat Bontes kwijt.
En er intern enige spijt was van het meldpunt over de zakkenvullende Eurocraten (wat kon hier overigens gemeld worden? Eens of oneens vormen geen feiten, maar die redenering zal de gemiddelde PVV-er alleen maar hoofdpijn opleveren. "Redeneren, laat ze dat maar in de grachtengordel doen, de zakkenvullers."). Waarom? Wat hadden bijvoorbeeld Madlener en de Graaf in Brussel gedaan? Behalve de vergoedingen voor het lidmaatschap van het EU-parlement opstrijken? En braaf elke dag komen tekenen voor het presentiegeld? En dat weten te combineren met allerlei andere baantjes binnen of namens de PVV?
Hadden ze dat zelf moeten melden op het meldpunt?
Er is trouwens een veel essentiëler meldpunt ingesteld, dat in het gat in de markt springt dat de PVV heeft laten liggen: http://meldpuntburentuig.blogspot.nl/2012/12/baanbrekend-initiatief.html.

Het blijft bevreemdend dat de PVV durft te blijven spreken over hardwerkende Nederlanders. Dat moeten ze toch echt van de buren of uit de kranten hebben, want over zichzelf kan het niet gaan. Van Bosma is bekend dat hij er opzichtig de kantjes vanaf loopt, en bijzonder lui is. Zijn "arbeidsverleden" is bijzonder schimmig, net als dat van bijvoorbeeld Wilders zelf. Madlener, één van de andere prominente roepers heeft vóór zijn politieke leven voornamelijk van de lucht geleefd ("eigenaar Erasmus projecten", een bedrijf dat niet aantoonbaar bestaan heeft). En de Graaf blijft geheel in stijl.
Uit Skepter, jaargang 25, nummer 1, pagina 16: Ook West-Europese ondernemers hebben geld geroken. Zoals PVV-senator en zijn levenspartner Frans Geert de Groot. In 2010 richtten ze Expertcleanics op voor de behandeling van cocaïneverslaafden. Voor €7000 tot €10000 vervoerden ze verslaafden naar de Oekraïne voor een zinloze behandeling. Snel verdween dit "bedrijf" uit de lucht, na publiciteit in Skepter. De CV van deze hardwerkende PVV-er is volledig blanco. Mogen we dan zeggen, dat als deze top-PVV-ers durven te spreken over hardwerkende Nederlanders, dat minimaal een gotspe is?   
   oeweHoeHoe