maandag 4 mei 2015

Wilders' wortels, ofwel Bosma's dodenherdenkingOp de dag dat Martin Bosma de gore lef had te twitteren dat je vandaag (4 mei!!) moet kiezen tussen vrijheid en islam en op die manier een politiek en publicitair slaatje wil slaan uit de aanval op het Islam-cartoon”congres” in Texas, neem ik ook de vrijheid van deze blog.
Hoelang zou het trouwens nog gaan duren voordat die aanval in Texas is omgekat en geframed tot “Wilders overleeft aanslag in Texas”? Houd Geenstijl en de Dagelijkse Standaard maar in de gaten.
Wilders heeft godsgeschenk I.S. aangegrepen om vrijwel naadloos de islam gelijk te stellen met terrorisme. I.S. = islam = terrorisme. Zijn niveau druipt eraf. Het is duidelijk waar zijn belangen liggen, pure machtspoliticus als hij is. Zo meer daarover.
Er verschijnen regelmatig publicaties over de islam die minder walmen dan die over zijn opvattingen. In de NRC van 21 april 2015 bijvoorbeeld een interview met een moslim-grootheid, Grootmoefti Shawki Allam. Hij zegt “I.S. heeft niets met de Islam te maken”.
En in dezelfde krant, 11 en 12 april 2015, een lange analyse van I.S. onder de titel “Moslims die bijna al hun geloofsgenoten verketteren”. De Koran-interpratie van I.S. “ging zelfs Al-Qaeda te ver”. Er wordt uitgebreid verwezen naar een lange brief die 126 moslimvoormannen van de “behoudende hoofdstroom van de soennietische islam” geschreven hebben over de “zonden van de I.S.”, 24 in totaal.
En van NOS teletekst:
De grootste moslimorganisatie van de  VS veroordeelt de schietpartij in Texas
 van gisteren.Twee mannen,vermoedelijk  moslims,openden het vuur bij een      
 bijeenkomst over de vrijheid van meningsuiting.Er werden ook cartoons
 van de profeet Mohammed getoond.      
                                       
 De moslimorganisatie noemt het geweld "een grotere belediging voor de islam 
 dan welke cartoon dan ook". In zijn reactie haalt de woordvoerder ook Geert
 Wilders aan,die de bijeenkomst kort voor de schietpartij had verlaten.    
                                       
 "Anti-islamitische denkers als Wilders hebben het recht om hun haat en hun   
 onverdraagzaamheid te ventileren."


En welke wisecrack had de organisatrice Pamela Geller? "Moslims moeten zich aansluiten bij het menselijk ras." Zijn geen mensen dus....
     
Kies uw favoriete invalshoek. Die van Wilders?

De Vlaamse tv-zender Canvas vertoonde op 7 april 2015 de BBC-documentaire “Charisma” over Hitler. Enkele citaten eruit.
Over de beginnende Hitler:
. haat aanwakkeren
. op wrokgevoelens inspelen
. zondebokken zoeken
. onverdraagzaam
. nationalist
. superioriteit van de Duitse beschaving benadrukken
. publiek precies vertellen wat het wil horen
. het Arische ras is superieur.
Hitler zelf: “We zijn inderdaad intolerant. (..) Duitsland moet zijn problemen zélf oplossen.”.
Uit het commentaar: “Sommigen zagen Hitler als een Messias. Ze moesten niets van de nazi’s hebben, maar hadden respect voor Hitler.” Een toenmalige aanhanger: “Hij kan niet alles is de gaten houden.”.
Zoek en vervang.
Het houdt Wilders ook bezig. Tijdens zijn bezoek aan de FPÖ in Wenen: “De Koran is Mein Kampf. De islam is in oorlog met het westen.”
Hitler was een psychopaat. Wat te denken over de geestesgesteldheid van Wilders?

Wilders bezocht onlangs een Pelida-bijeenkomst, die geleid werd door Hitler-adept Lutz Bachmann (je weet wel, die met dat snorretje. Afgezet als Pegida-führer, maar weer in dienst toen de rest van de leiding het niet meer kon aanzien wat er op de bijeenkomsten afkwam. Bachmann, een erkende draaideurcrimineel.)
Een kort citaat uit het betreffende artikel: Er werd lauw gereageerd toen hij (Wilders, red.) zei dat het „onze plicht is om de Joods-christelijke tradities te verdedigen”. Dat veranderde bij: „Onze eigen cultuur is de beste cultuur. ” De meeste Pegida-aanhangers vonden het mooi dat hij hen „helden” noemde. En er was even echt enthousiasme voor Wilders’ idee dat Duitsland en Nederland uit de vrijreizenzone Schengen moesten stappen.
Kijkt u nog even terug naar het begin van dit stuk? 
Het meest tekenend was wellicht de diepe buiging die Adolf Bachmann maakte voor onze eigen Führer:


De onderdanigheid druipt eraf. En onze eigen F.?
Nog even voor de afsluiting de omschrijving van een psychopaat, uit http://www.librapersoneelsdiensten.nl/pagina/herken-een-psychopaat/.
De Canadese psycholoog Robert Hare ontwikkelde de Psychopathy Checklist Revised (PCL-R). Deze checklist wordt wereldwijd gebruikt om psychopaten te herkennen. De checklist vat de 20 belangrijkste eigenschappen van psychopaten samen.
• Opschepper die te positieve inschatting heeft van zijn vaardigheden
• Liegen gaat hem gemakkelijk af
• Kent geen plichtsbesef of loyaliteit tegenover zakenpartners(..)

1) Welbespraaktheid en oppervlakkige charme
Het prototype psychopaat is een vlotte prater, die gemakkelijk contact legt. Met zijn oppervlakkige, ongedwongen charme is hij een onderhoudende gesprekspartner. Hij vertelt graag sterke verhalen. Maar voor mensen met psychologisch inzicht is hij te glad en te zalvend.

2) Overdreven gevoel van eigenwaarde
Hij is een opschepper, die een te positieve inschatting heeft van zijn talenten en vaardigheden. Hij vindt zichzelf heel belangrijk en wil steeds in het middelpunt van de belangstelling staan. Hij pocht over zijn grote prestaties – die meestal niet echt hebben plaatsgevonden. Als hij er slecht voor staat, schaamt hij zich daar niet voor. Hij is immers het slachtoffer van ontrouwe zakenpartners, verkeerde vrienden of de autoriteiten die het op hem hebben voorzien.

3) Op zoek naar prikkels en geneigd tot verveling
De psychopaat verveelt zich snel en is daarom altijd op zoek naar prikkels.
Hij leidt een snel leven met veel risicogedrag en experimenten met drank en drugs. Werk, school en (langdurige) relaties zijn saai.

4) Pathologisch liegen
Liegen gaat hem bijzonder gemakkelijk af. Hij liegt voortdurend en schaamteloos over vrijwel alles. Betrapt op een leugen? Geen probleem, een psychopaat heeft overal een excuus voor. Hij belooft iets ‘op erewoord’, maar dat erewoord is vrijwel nooit iets waard.

5) Sluw en manipulatief
Hij manipuleert en bedriegt anderen en heeft geen aandacht voor wat dat voor hen betekent. Gewetenloos doet hij alles voor geld. Hij vindt het dom om de zwakheden van anderen niet in eigen voordeel te gebruiken.

6) Gebrek aan berouw of schuldgevoel
Een psychopaat kent geen schuldgevoelens of spijt over wat hij anderen aandoet. Hij voelt zich volkomen op hun gemak bij zijn daden. Hij ontkent dat hij schuldig is, voert verzachtende omstandigheden aan, geeft het slachtoffer de schuld, zegt dat het slachtoffer zijn verdiende loon heeft gekregen of vindt dat het slachtoffer helemaal niet zoveel is aangedaan.

7) Geen emotionele diepgang
Niet in staat om de diepgang in emotionele ervaringen te voelen zoals anderen, komen de emoties van een psychopaat dramatisch, kortstondig en onecht over.

8) Ongevoelig en gebrek aan empathie
Een psychopaat heeft een kille persoonlijkheid. Hij is ongevoelig voor het welzijn van anderen. Hij is egoïstisch en kijkt minachtend neer op mensen die minder geluk hebben gehad dan hij. Hij vindt zichzelf het belangrijkst. Andere mensen zijn er om misbruik van te maken.

(..)
12) Gedragsproblemen in vroege jeugd
Al op zijn twaalfde jaar of jonger heeft de psychopaat ergere gedragsproblemen dan zijn leeftijdsgenoten. Denk daarbij aan liegen, bedriegen, manipuleren, spijbelen, stelen, pesten, mishandeling van dieren en brandstichting.

(..)
15) Impulsief
De psychopaat is onvoorspelbaar. Hij neemt spontaan beslissingen, zonder de voors en tegens af te wegen en in strijd met zijn eerdere beslissingen. Met de gevolgen houdt hij geen rekening. Hij verbreekt vaak relaties, verandert van baan, verhuist veel en geeft onnadenkend geld uit voor pleziertjes.

16) Onverantwoordelijk gedrag
Verplichtingen en beloftes tegenover anderen worden niet nagekomen. De psychopaat voelt geen plichtsbesef of loyaliteit tegenover zakenpartners, collega’s, werknemers, vrienden, familie en maatschappij. Hij verkwist geld, betalen leningen niet af, brengen anderen in gevaar en schiet tekort bij zorgtaken.

17) Geen verantwoordelijkheid nemen voor het eigen gedrag
De psychopaat is niet in staat of bereid de verantwoordelijkheid te nemen voor de gevolgen van zijn daden. De buitenwereld krijgt de schuld.


Wat denk je Bosma? Blij voor zo’n man te werken? Of zie je er niets bijzonders in? Zou je zelfs zeggen, zo zijn we toch allemaal?

Dit is mijn 4 mei cadeau aan jou.Enkele dagen later gedenkt Frits Abrahams de betreurde Hans Jansen. U weet wel, naast Bosma de grote PVV-ideoloog. De man die de laatste jaren van zijn leven sleet in een blinde haat tegen de islam én alles wat naar links rook. En daarvoor beloond werd met een zetel in het Europarlement. Dag één: kennismaking met ex-collega’s, met de gouden raad “Niets doen hier, maar wel elke dag het register tekenen. Je verdient hier goud.”
Kort voor zijn dood schreef hij in zijn vaste column op GeenStijl over de elite van de Europese Unie die erop uit was de huidige Europeanen te ‘ver vangen’.
„De EU-bovenbazen gaan ervan uit dat de dobbernegers, of eigenlijk  immigranten in het algemeen, kunnen helpen bij dat vervangen. ” En aan het slot: „Weinig instellingen lokken zo veel verdrinking, dood en cultuurstrijd uit als de EU. Schrijftafeldoodknuffelaars.
De dobbernegers en de Europeanen zijn er het slachtoffer van. ” (NRC 8 mei 2015)

Ons supermens weet zijn adviseurs wel te kiezen hè?