zaterdag 27 september 2014

De Hollandse Poetin
Teletekst 25 09 2014. De Tweede Kamer gaat voormalige terreurverdachten uitnodigen voor een hoorzitting achter gesloten deuren. Een aantal partijen wil er zo achter komen  wat mensen beweegt om terroristische daden te plegen.
De zitting met 'ervaringsdeskundigen' is op initiatief van de VVD en de ChristenUnie. Ze vinden dat kennis nodig is van jihadisme om het te bestrijden. Vanwege de veiligheid van de sprekers worden hun identiteit en de datum van de zitting niet bekendgemaakt.
De PVV is tegen het plan. Kamerlid De Graaf noemt het naïef om de "voorhoede van de vijand" naar de Kamer te halen.
De Graaf is een brave man, als buikspreekpop van zijn aanbeden baas. En blijft met "zijn" reactie precies op koers van Wilders: niet communiceren, niet discussiëren, maar publiciteit zoeken. Trouwens, W. weet allang waar het schoentje wringt: IS = islam. Islam = IS. Met grote regelmaat tweet en zegt hij dat.
In de algemene beschouwingen van 17 september 2014 bepleit hij dat alle moslims met een dubbel paspoort een anti-shariaverklaring tekenen. Bij weigering moeten ze het land uit. Volgens hem is 75% van de Nederlandse moslims voor de invoering van de sharia en voor IS. Als Samson nog tijdens het debat deze bewering van Wilders ontkracht (het onderzoek van Motivaction uit 2013 ging immers helemaal niet over IS, die bestond toen niet eens) negeert hij dat. Als later in het debat Pechtold hem wil interrumperen over het "Marokkanenprobleem" breekt Wilders hem meteen af: "Geleuter". Geen discussie, geen argumentatie, geen communicatie: dat heet in gewoon Nederlands laf!
Als een debat wordt aangevraagd door van Ojik over de Marokkanenuitspraak in de verkiezingstijd is hij volgens Wilders aan het haat zaaien. Als Pechtold daar een vraag aan wil toevoegen roept Wilders: "U bent de grootste haatzaaier". Hij bepleit altijd het debat en vrijheid van meningsuiting. Behalve als die gaan over zijn opvattingen. Dan rent hij weg. Laf laf!
Uit de schaarse contacten die er zijn met IS-gangers (zie bijvoorbeeld de Groene van 18 septmber 2014) blijkt steeds opnieuw dat behoorlijk wat moslims, met name jongeren, zich niet thuis voelen in Nederland. De haat die ze regelmatig ervaren sluit ze buiten. In die zin heeft Wilders met zijn voortdurende kritiek op de islam en de moslims bijna zijn eigen werkelijkheid gecreëerd. Het is een retorische vraag, maar hoeveel jongeren zouden door zijn haatzaaierij zijn geradicaliseerd en uiteindelijk in de armen van IS gedreven? Waarna Wilders triomfantelijk roept: "Zie je wel"?   
Doet Geert dan helemáál niets goed? Nee hoor. Hij heeft Fleurtje Agema, u weet wel, die mevrouw met een zeer uitgebreid verleden bij extreem rechts, weten te koppelen aan Leon de Jong. Ex-PVV kamerlid, weggepromoveerd naar Den Haag, waar hij nu de fractie mag leiden (die overigens net als de andere PVV-fracties in het land niets voor elkaar weet te krijgen. Zelfs niet als ook daar een eigen werkelijkheid gecreëerd moet worden, bijvoorbeeld ten tijde van een PVV-meldpunt over verkeersproblemen, dat voornamelijk door PVV-raadsleden gevuld moest worden.). Geert was de charmes van deze voormalige karaokezanger niet vergeten en had Fleur aangeraden samen met Leon naar het songfestval te kijken. En wat denk je? Nu is ze zwanger! Nu maar hopen dat het borelingetje straks ook nog een linkerkant aan zijn lijfje heeft. En later geen moslim wil worden.
Mag ik tot slot nog een kleine tip geven? Let eens goed op de standpunten van Wilders in de buitenlandse politiek. En vergelijk die met die van Poetin. Je kunt daar menig weddenschapje mee winnen. De uiterst sterke ultrarechtse fractie die Wilders met zijn politieke vrienden van extreemrechts in Europa zou vormen (huh, waar is die nu ook al weer?) werd gesteund door het Kremlin. Kremlinideoloog Alexander Doegin zat zelfs een geheim congres in Wenen van die toekomstige fractie voor (NRC 5 juni 2014). Zit Poetin nu erg ver van de lijn van Wilders af? Als hij langzaam maar zeker de oppositie de mond snoert, de democratie in Rusland tot een lachertje maakt, de pers monddood maakt, tegenstanders voor jaren opsluit, de culturele sector "gelijkschakelt" en steeds opnieuw de grootsheid van Rusland benadrukt? En gevaren van binnenlandse vijanden die het Russische erfgoed bedreigen ("buitenlandse agenten"), om nog maar te zwijgen over het grote boze buitenland? Vervang een aantal woorden door de Nederlandse equivalenten et voìlá: de Hollandse Poetin is onder ons. Niet kalend maar fraai blond gekuifd. "Ik heb vertrouwen in de levenskracht van de Nederlanders. (..) Nederland moet weer Nederland worden." (Algemene Beschouwingen 2014, niet 1934!).