zondag 27 december 2015

Russia Today? Wilders Today!Vraagje.
Neem de partij waarvan de oprichter een rabiaat antisemiet en holocaustontkenner is, Front National.
Lega Nord, berucht om zijn fascistisch verleden.
Vlaams Blok, nu om juridische redenen Vlaams Belang geheten. De Vlaamse variant van Front National, veroordeeld om onder meer discriminatie.
FPÖ, opgericht door Jörg Haider. Hij liet zich positief uit over met name de economische successen van de nazi's. In mei 1992 eerde hij tijdens een bijeenkomst veteranen van de Waffen-SS en in 1986 sprak hij zich positief uit over de Oostenrijkse SS-majoor Walter Reder, die in 1985 in vrijheid werd gesteld door de Italianen (hij was betrokken geweest bij de massaslachting van Italiaanse burgers in 1944). Haiders reactie op deze daad was "[dat Reder] 'een soldaat [was] die zijn plicht deed'". In mei 1995 was Haider als enige belangrijke Oostenrijkse politicus niet aanwezig bij de vijftigste herdenking van de slachtoffers in het concentratiekamp Mauthausen. Volgens Haider was Mauthausen een 'strafkamp'. De vervolging van de joden door de nazi's vergeleek hij met de deportatie van de Sudeten-Duitsers door Tsjechoslowakije na 1945. (...)Vanwege Haiders contacten met Arabische leiders als kolonel Qadhafi en de Iraakse dictator Saddam Hoessein, werd hij door de Mossad op de voet gevolgd. Vanwege Haiders vermeende contacten met Holocaustontkenners "en neonazi's", sprak het Israëlische ministerie van buitenlandse zaken op 29 september 2008 haar zorgen uit over de recente verkiezingsoverwinning van Haiders FPÖ in Oostenrijk; Israël verklaarde verontrust te zijn en de ontwikkelingen van Haider op de voet te volgen. (Wikipedia)
Janice Atkinson, uit de UKIP gezet vanwege fraude met declaraties. UKIP-oprichter Nigel Farage is vooral bekend om zijn beledigingen van collega-parlementariërs.
Denkt u dat het antwoord op de vraag zal zijn dat ze samen met de PVV een fractie in het Europees Parlement vormen? Het antwoord klopt, maar de vraag is anders.
We gaan door.
Donald Trump, de man die de VS naar de verdoemenis zal leiden als hij tot president gekozen wordt. Ook hij maakt van schelden en beledigen zijn handelsmerk.
De Tsjechische president, Milos Zeman, die de instroom van vluchtelingen in Europa een gecontroleerde invasie noemt.
De Poolse partij Recht en Rechtvaardigheid, met als leider Jarosław Kaczyński. Deze partij is begonnen het Constitutioneel Hof te infiltreren met de benoeming van “eigen rechters”, of past eigenrechters hier beter? De partij wil ook meer grip op de media. Ze willen de ombudsman en de financiële toezichthouder minder immuniteit geven. Voormalig president en Nobelprijswinnaar Lech Wałęsa vreest splijting in het land en een burgeroorlog. (Judith Laanen, 24 december 2015 op BNR.nl)
Orban, de premier van Hongarije, zelf groot bewonderaar van Poetin. En bewonderd door Kaczyński. Hij is in hoog tempo bezig Hongarije om te vormen naar Russisch model, met inbegrip van een sterke beknotting van de vrijheid van meningsuiting en afbraak van het rechtssysteem.

De overeenkomst tussen al deze partijen en politici? Wilders spreekt zijn verwantschap uit met hun ideeën, werkt in een aantal gevallen met ze samen, het zijn zijn politieke geestverwanten.

De enige die in dit rijtje nog ontbreekt is Poetin. Die stond eerst wel in het lijstje, tot het MH17 vuiltje Wilders hierover deed zwijgen. Maar dat is een detail. Poetin steunt het FN financieel, en dat is voor Wilders geen enkel probleem. Hij heeft immers een sterke voorkeur voor schimmige financiering van politieke activiteiten.

Een stijlfiguur die bij al deze politieke figuren terugkomt is de belediging van de politieke tegenstander. Als “democratische partijen en politici, die als enigen het volk vertegenwoordigen”, zijn ze allergisch voor elke vorm van kritiek. Democratisch is maar een heel dun vlaggetje op hun stinkende en walmende schuiten.  

In Nederland mag onder andere Pechtold hierover meepraten. Was hij al een klein miezerig mannetje en een grote nul, onlangs heeft hij er weer een troetelnaampje bijgekregen van Wilders. Toen hij in een kerstboodschap de moed had te spreken over “harmony” (een wel meer gebezigde wens in die periode), werd hij door Wilders uitgemaakt voor “moron”, imbiciel in goed Nederlands (tweet van 22 december 2015).

Is Wilders nou uitgescholden? Wat denkt u?
Zijn tweet van 26 december 2015: NL heeft een politieke revolutie nodig. De macht weg bij de volkshatende elite, de ongekozen bestuurders en de leugenachtige media. #verzet

De verlossing is nabij. Hij claimt met regelmaat de volgende premier van Nederland te worden. Prima. Dan kan hij eindelijk komaf maken met die vreselijke elite. En de pers, die af en toe de moed heeft hem kritisch te benaderen. Het model van Poetin ligt voor de hand. Weg met de media, alles onder staatscontrole. Een overzichtelijke eigen omroep, de rest de nek omdraaien. Met Bosma als nieuwlezer. Russia Today op zijn Wilders’: Wilders Today. Poetin zou er in zijn KGB-tijd van gesmuld hebben, zoals hij er nu dag in dag uit van kan genieten. De waarheid als lachertje, de feiten als speelgoed. Allemaal bangmakerij, zoals Wilders nu al vrijwel dagelijks beweert.