zaterdag 21 april 2012

Laf en bang, de wezel deel twee

Na zeven weken mistvorming toont Wilders weer zijn ware wezelsnuit: hij trekt zich terug uit de tussenformatie en deinst terug voor iedere verantwoordelijkheid, als het erop aankomt. Hij sluit zich volledig op in zijn xenofobe wereldbeeld. "Wij willen niet gehoorzamen aan dictaten uit Brussel." Of om met zijn Limburgse "heldin van de partij", door CDA-Europarlementariër Corien Wortmann ook wel een "starre tante en een kleine dictator" genoemd, te spreken: "Wij noemen dit nieuwe politiek. Ik zou zeggen: wen er maar vast aan."
Wen er maar vast aan. Lafheid, leugens, boven de realiteit staan, allergisch voor kritiek, inhoudelijke debatten ontlopen, beledigen, op de man spelen, lak aan regels, fatsoen en afspraken, een fascinatie voor geweld tegen en wegzetten van tegenstanders: de nieuwe politiek. Een politiek die haar hechte fundamenten heeft in het aanwijzen van zondebokken, het spelen van slachtoffer en een enorme afkeer van objectieve feiten.
Een politiek, die belichaamd wordt door fraudeurs, criminelen en door haat verblinde frustraten. Geregeerd door rancune.
De nieuwe politiek, die in één opzicht ver uitsteekt boven de verachtelijke wereld van de politiek correcten: in de nieuwe politiek maakt niemand een fout. Fouten worden alleen gemaakt door de oude, linkse elite.
Het landsbelang is voor Wilders en zijn likkers teruggebracht tot dat van Henk en Ingrid. Anderhalf miljoen kiezers gijzelen zestien miljoen landgenoten. De wereld tot Holland. En het heden tot die goeje ouwe tijd.

PVV en leugens? Op 9 maart 2011: Motie 779 van dhr Slob. PVV stemde voor:
“verzoekt de regering in de nu lopende procedure krachtig afstand te nemen van elke beweging naar een meer politieke unie en zich in te blijven zetten voor strikte naleving van het Stabiliteits- en Groeipact met passende sancties voor landen die gemaakte afspraken niet nakomen.” PVV dus vóór het Europese beleid, waar wezel W. zich nu tegen afzet. En zijn argument dat door het tussen-akkoord de AOW-ers vooral gepakt worden? Dit is de doorrekening van het CPB van de maatregelen uit het tussen-akkoord. Het betreft het effect over vier jaar genomen op verschillende inkomens:
AOW-ers extra getroffen? No way! Wilders liegt!

Nederland, welkom in de ijskoude haat-wereld van Wilders anno 2012. Hoor hoe in de verte langzaam de laarzen van het ideale verleden komen aanmarcheren. We zijn er bijna, terug bij af. Het keteltje pruttelt gezellig op de kolenkachel, de melk kookt over met schuim van haat en weerzin. Eromheen zit hand in hand het schuim der natie: de Mos, Bosma, Fritsma, van Klaveren, mét al hun inteelt-broertjes. Inmiddels allemaal gezellig gelijkgeschoren tot glimmende kaalknikkers. Die mama Fleurtje vlijtig oppoetst. Terwijl Übermensch W. stiekem in het hoekje een lekker broodje halal-shoarma eet. Het vet loopt hem langs de kin, en druipt op de foto van Sarah Palin, die hij op zijn naakte schoot heeft. De kaarsen flakkeren vertrouwd op de kale tafels.  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor uw reactie.