maandag 5 september 2011

Persvrijheid nieuwe stijl


De grote PVV-ideoloog Bosma (in het land der stekeblinden is een half oog koning) heeft een verbijsterende ontdekking gedaan. Derk Sauer, waarvan bekend is dat hij met de SP sympathiseert, blijkt 9% van de aandelen van NRC te hebben. Bosma meteen erbovenop:
Vragen van het lid Bosma aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap inzake SP-financier Sauer die een substantieel aandelenpakket van NRC Handelsblad blijkt te hebben.
1 september 2011
1.)
Heeft u kennisgenomen van het artikel ‘Uitgever van NRC Handelsblad boekt verlies in eerste jaar’(*)
2.)
Was u ervan op de hoogte dat SP-financier Derk Sauer maar liefst 9 procent van NRC Handelsblad in bezit blijkt te hebben?
3.)
Acht u de kans aanwezig dat NRC Handelsblad nog verder links georiënteerd raakt, bijvoorbeeld doordat NRC-journalisten in het gevlei willen komen bij hun radicaal-linkse eigenaar?
4.)
Deelt u de mening dat U als minister dient toe te zien op een scheiding tussen eigendom en redactie bij dagbladen?
5.)
Deelt u een gevoel van verlies dat het eens zo trotse conservatief-liberale avondblad is verworden tot een politiek-correct blad dat een lofzang brengt op de multiculturele samenleving, het EU-nationalisme, de ‘arabische lente’, de strijd tegen Israel, de kunstsubsidies en dat, behoudens een enkele uitzondering, alleen maar extreem-linkse columnisten heeft?
Het eens zo trots avondblad is verworden tot een politiek-correct blad. Politiek-correct is politiek-verkeerd. Dan is politiek-goed dus politiek-fout? Klopt in ieder geval voor 100% voor het PVV-partijblad, de Telegraaf. Even een paar citaten over deze wakkere krant uit Wikipedia: De Telegraaf wordt wel getypeerd als een 'populaire krant' vanwege het relatief grote gehalte amusement, bestaande uit onder andere relatief veel "sensatieberichten", minstens een pagina gevuld met artikelen uit het roddelblad Privé en een groot sportkatern. In deze typering wordt de krant samen met het Algemeen Dagblad onderscheiden van de zogenoemde 'kwaliteitskranten', waarin '(politieke) informatie' ("kwaliteit") de overhand heeft.
1945-1949: Verschijningsverbod
De Commissie voor de Perszuivering heeft geoordeeld dat Holdert het behoud van zijn kranten heeft bewerkstelligd door uit pure baatzucht en welbewust met de vijand te heulen, financiële steun te verlenen aan diens handlangers en verraderlijke en vijandelijke propaganda te voeren. Het oordeel van de Commissie betekende voor de krant een verschijningsverbod voor dertig jaar. Dat verbod werd in 1949 opgeheven. In die periode werden op de persen van De Telegraaf de dagbladen Trouw en Het Parool gedrukt, beide voortgekomen uit het verzet.
Het oordeel van de Commissie voor de Perszuivering heeft er mede toe bijgedragen dat De Telegraaf de exponent bij uitstek werd van de collaborerende pers
Conclusie: de Telegraaf zat goed fout. Had pas in 1975 weer mogen verschijnen. Wat is Bosma blij dat fout gewoon goed is.
Wat is overigens allemaal verwerpelijk volgens professor doktor ("liegen mag, is zelfs heel gezond voor de PVV; anders hadden we al lang geen fractie meer gehad") Bosma? Van het woord multicultureel gaat hij gillend over zijn nek. Er is immers maar één cultuur, de cultuur van zijn Übermensch Führer W. De rest is inferieur.
Het EU-nationalisme. Hé? Nieuwe uitvinding van onze professor. Zijn nationalisme is ongekend, hij is de grote patriot van de Nederlandse politiek. Oranje blanje bleu, laat de vanen wapperen. EU is fout, dat heeft Nederland veel te rijk gemaakt. En kijk waar al dat geld gebleven is. Bij de elite, de zakkenvullers, de linkse kerk, én …. de cultuur.
Arabische lente, nog zo iets waar je als rechtgeaarde wetenschapper het schijt van krijgt. En wij al die zogenaamd zielige Noord-Afrikaantjes maar opvangen. Eerst hun eigen landen in de fik steken en dan hier komen uithuilen zeker? Een muur erom heen en een granaat erop. Dat heeft Hero Brinkman laatst nog precies uitgelegd. Want die kent het klappen van de zweep. Gewoon erop timmeren als je geen bier meer krijgt. Alcoholcontrole? Vol gas er doorheen en je thuis meteen volgooien. Gouwe goserd, altijd wat.
De strijd tegen Israel? Wie aan Israel komt komt aan de PVV. Waar komen die geheime partijfondsen uit de VS ook weer vandaan? Die de linkse kerk openbaar wil laten worden? Never nooit nie. Hoe wij aan onze centen komen gaat niemand wat aan. Geert houdt helemaal zelf de kas bij. En dat doet ie goed. Dat voel je gewoon aan je water.
En extreem-linkse columnisten? Zouden ze een beroepsverbod moeten geven. Trouwens, die hele NRC kan weg. Met de Telegraaf en een beetje AD kan Nederland makkelijk verder. Informatie heb je alleen maar last van. Je mag toch wel een keer lachuh, niet dan?
Wat ze de PVV nou weer geflikt hebben? PVV-leider Geert Wilders verwijt linkse politieke partijen in Nederland een 'vals politiek spelletje' om munt te slaan uit de aanslagen in Noorwegen. Hij vindt dat linkse politici hem demoniseren, zegt hij in een interview in De Telegraaf. Neemt iemand hem een keer serieus, is het weer niet goed.
Mag Maarten van Rossum ook iets zeggen? De PVV is volgens hem "een zonderling gezelschap van proleten met een paranoïde obsessie". (Maarten, augustus / september 2011) In het zelfde nummer schrijft Jan Tromp over het twitter-bericht van Wilders over de verjaardag van de PVV: "In zo'n tweet van Wilders komt het hele pakket bij elkaar: platheid, rancune, verdraaiing en onverzoenlijkheid."
Dit zijn volgens de PVV twee voorbeelden van extreem-linkse journalisten, die de mond gesnoerd moeten worden. Wat blijft er anders over van de vrijheid van meningsuiting in Nederland? Dan ben je toch nergens meer? Niet dan?
En wat ze die arme Dion nú weer flikken? Hij hééft het de laatste tijd al zo moeilijk toen hij in de Kamer zo uitgelachen werd toen bij dat ritueel slachten-gedoe en hij een beetje in een debat terecht kwam wat natuurlijk helemaal niet kan want wij debatteren niet. Nooit, heeft geen enkele zin. We hebben tóch gelijk, toch?
Schrijft godverdegodver wéér die NRC een heel stuk over Dion!
PVV-Kamerlid Dion Graus is in 2003 ten onrechte niet vervolgd door het Openbaar Ministerie voor bedreiging en mishandeling van zijn toenmalige vrouw. Destijds was er voldoende wettig en overtuigend bewijs. Het seponeren van de zaak was een “verkeerde beslissing”.Volgens het ambtsbericht was te bewijzen dat Graus op 13 oktober 2002 tijdens een etentje bij zijn vader verbaal agressief was geweest tegen zijn vrouw en dat hij haar ter plekke gedurende een minuut de keel dichtkneep. Nadat Graus haar had losgelaten dreigde hij “een vuurwapen tussen de wenkbrauwen te zetten.”De vader van Dion Graus bevestigde tegenover de politie “dat zijn zoon zijn vrouw inderdaad diverse malen bedreigd, mishandeld en de keel dichtgeknepen had.” (NRC 4 september 2011)
Is toch niet normaal? Dat dóe je toch niet? Trouwens, Dion heeft tegen Geert gezegd dat het allemaal niet waar is, en Geert gelooft Dion natuurlijk. Dion kun je tenminste vertrouwen, wat de NRC schrijft moeten die linkse honden zelf weten. Die krijgen we nog wel. Binnenkort eens met Marc bespreken.
Weet je wat de NRC óók nog gedaan heeft? Praten met mensen uit Sint Willibrord! Waar we de meeste stemmen van Nederland hebben! (NRC 6 augustus 2011). Praten met stemmers! Dan zóek je de PVV toch gewoon. Laat die mensen toch met rust! Natúúrlijk hebben ze daar geen last van allochtonen! Daar gaat 't toch niet om? Die durven daar gewoon niet naar toe. Vroeger kwam de politie alleen onder bescherming van het leger dat plaatsje binnen. Prima toch? Hou je het zaakje toch mooi lekker blank? Ja toch?
Elsbeth Etty toont in de NRC van 26 juni 2011 overtuigend aan dat het ideeëngoed van professor Bosma woord voor woord overeenkomt met dat van Breivik. Maar wacht even, Etty is extreem-links. En schrijft in de NRC. Dus dat negeren we. Gewoon niet op reageren, makkelijk zat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor uw reactie.