zondag 24 april 2011

Het schot

De "Arabische lente" is een Europese herfst als tienduizenden nrd-afrikaanse vluchtelingen Europa overstromen. Onacceptabel. Grenzen dicht. Aldus Übermensch Wilders in één van zijn geniale Twitter-analyses van de tijdsgeest, waarbij hij gouwe ouwe GBJ Hilterman doet verschrompelen tot een schrille Martin Bosma. De grenzen moeten dicht, grenscontroles verplicht. Nederland moet op slot, het wordt bedreigd.

Russel Shorto is een Amerikaanse schrijver, medewerker van de New York Times Magazine en directeur van het John Adams Instituut voor Amerikaanse cultuur. Hij publiceerde een twee paginagroot artikel in de NRC van 23 / 24 april 2011 over de Nederlandse identiteit. Hierin beschreef hij een ervaring met de IND. De Nederlands-Marokkaanse gastmoeder van zijn zoon vroeg hem om zijn steun om haar zuster uit Marokko bij haar in Amsterdam op bezoek te laten komen. Die moest immers eerst een visum krijgen. Shorto ondertekende het verzoek.

Dat vervolgens door de IND werd afgewezen. De zuster mocht niet bij haar Amsterdamse zus op bezoek komen. De reden voor het bezoek was "onbetrouwbaar", er waren "banden" tussen de twee zusters, waardoor het gevaar dreigde dat ze zou blijven. Je zou om minder emigreren, maar Nederland zít al potdicht. Het resultaat van jarenlange paranoia. Wilders hamert op een volledig uitgesleten aambeeld. Het aambeeld van de illusie van een tsunami. Terwijl het gaat om netto 950 Marokkanen en 2000 Turken per jaar.

Het Übermensch W. creëert een niet-bestaande werkelijkheid, wakkert-soms reële- onrustgevoelens aan door ze uit te vergroten en tot universele waarheden te verklaren en probeert en passant de grondslagen van de rechtsstaat weg te breken. Een helder en perspectiefvol programma zou je zeggen, dat moet de man in de straat aanspreken. Dit is de toekomst die je eenieder toewenst: een zwaar bewaakte, hoogommuurde, rokende puinhoop, waar iedereen elkaar te tent uitvecht. Dat is waar de hardwerkende Nederlander altijd op gehoopt heeft.

Wilders is de zelfverklaarde voorvechter nummer één van de vrijheid van meningsuiting. In zijn eigen profetische woorden: "Iedereen mag zeggen wat ie wil, da's prima." Waarop steevast volgt: "Maar…" Maar dat geldt niet als het over de PVV gaat. Dan demoniseer je meteen anderhalf miljoen Nederlanders.

Een citaat. „De PVV bepleit openlijk discriminatie van een deel van de ingezetenen in Nederland op basis van de demonisering van een religie: denk aan de voorstellen van haar lijsttrekker in deze provincie bij de jongste Statenverkiezingen inzake hoofddoekjes in de bus.” Aldus Thomas van der Dunk in de tekst van een lezing, die hij op 26 april zou houden voor de Arondéus-lezing in Noord-Holland. Toen de provinciale CDA en VVD dit ter ore kwam werd er meteen contact gelegd met ….,jawel , Held Brinkman, die immers ook voorzitter van de Noord-Hollandse fractie van de PVV is. En wat zei onze held vervolgens?

Uit de Volkskrant van 22 april: „De vertegenwoordigers van CDA en VVD vertelden me dat er in Von der Dunks lezing een aantal partijpolitieke passages stonden die niet positief waren voor de PVV. Ik heb toen gezegd: als jullie deze antisemiet Von der Dunk een podium geven om zich tegen de PVV af te zetten, zal ik hem niet alleen in het debat bij de enkels afzagen, maar dan is het misschien ook de laatste Willem Arondéus Lezing geweest.” Klare taal, dat is vrijheid van meningsuiting voor de PVV. Vrijheid voor PVV-meningsuiting, en de rest moet z'n bek houden.
"Het is niet mijn gewoonte om mensen te kakken te zetten, met uitzondering dan van collega-Tweede Kamerleden." Richard de Mos onlangs in een debat over natuurbeleid. Mossie Broodgooier en Hero -kopstootje- Brinkman over de kern van het Handboek voor de PVV-er: "Zet ze te kakken, zaag ze bij de enkels af." Maar vooral, "ga nooit in debat, laat je nooit informeren." Logisch dat fractiewoordvoerder Fritsma ontbrak op de hoorzitting over het Integratiebeleid. Feiten doen er immers helemaal niet toe. Feiten? Daar krijg je alleen maar hoofdpijn van.
Waar de PVV helemáál een broertje aan dood heeft is achterkamertjespolitiek. Dat is zóóó oude politiek. Praat die stomme Zeeuw zijn mond voorbij. Had Geert nog zó goed geregeld dat Johan Osinga door Rutte toegesproken ging worden over hoe te stemmen bij de Eerst Kamer, gaattie praten!! Over dattie gewoon Marc en Geert mocht zeggen, dat het zulke aardige mannen waren, dat er niet meer ontpolderd ging worden, dat Jan Nagel nog nooit iets goeds voor het land had gebracht, dattie Marc na het gesprek in het Torentje al verschillende keren gebeld had over wattie in de pers had gezegd. Legttie zomaar alles op straat! Zo krijg je toch nóóít meer wat geregeld?! En blijft die zogenaamde rechtsstaat, die bananenrepubliek, die vreselijke Multi-culti rotzooi die de PvdA achtergelaten heeft, blijft dat toch allemaal gewoon dooretteren? Afzagen moeten we, te kakken zetten, gewoon wat ritselen. Anders komen we er nooit.

Begin september is er alweer de zesde editie van de Knastercross in Geulle. In het prachtige PVV-heartland Limburg. Dit jaar is er een nieuwe attractie bij: de PVV-cross! Deze is bedoeld voor "alle rechtgeaarde Limburgers, die nu openlijk kunnen uitkomen voor hun politieke keuze op de crossbaan". Deelnemers uit de categorie "alles wat rijdt" kunnen zich transformeren tot Geert Wilders, Dion Graus of een ander PVV-kopstuk. (Binnenlands Bestuur 23 april 2011) Merkt u dat je vanzelf gaat giechelen als je de term PVV-kopstuk hoort?

En hoe stelt u zich de start voor? De hele PVV-fractie, inclusief medewerkers, is afgereisd naar Geulle. In de bus was het al een dolle boel geweest. "In Geulle gaan we beule", had Mossie gezongen. Hero had voorgedaan hoe hij een heel glas bier naar binnen kon werken zonder te slikken. Althans, bij het vijfde lukte het. We moesten toch al even stoppen voor de wisseling van de bewaking van Geert bij de provinciegrens. "Want in Limburg heb ik mijn eigen jongens." Ongelooflijk, wat heeft Geert daar goeie vrienden. En wapens? Prachtig, het zwaarste van het zwaarste. Maar goed, kon Hero even rustig achter een boom tot zichzelf komen, en van overhemd wisselen. Fleur had juist weer haar bloesje uitgetrokken, en dat paste Hero nét niet. Gelache!!
In Geulle mocht Geert natuurlijk het startschot geven. Hero had nog geprobeerd het pistool uit Geert's handen te trekken, want hij had mot gekregen met iemand van de organisatie. Je moet Hero natuurlijk nooit een pilsje weigeren, da's spelen met vuur, dat weet een dooie nog wel. Maar goed, dat wapen kreeg hij niet van Geert, want er zat maar één kogel in. "Die had ik eigenlijk voor die vreselijke theedrinker bedoeld", zei Geert nog even snel tegen een journalist van de Telegraaf naast hem, die het meteen doorbelde naar zijn hoofdredactie ("Geert krijgt kogel die voor Cohen bedoeld was." Mooie voorpagina morgen.). Toen wou Graussie het wapen óók nog, want hij had een dierenactivist ontdekt tussen de toeschouwers. "Dimme Graus", zei Geert, "'t is mijn kogel." En hij schoot recht omhoog. Een rood wit blauwe zeemeeuw uit de lucht. Meteen schoten er fractieleden toe. Mossie wou 'm doodtrappen, Dion reanimeren en Hero wou 'm bier geven. Gelukkig liet Geert 'm snel afvoeren. "Ik geef 'm aan Marc, kannie zelf zien hoe ze ons demoniseren."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor uw reactie.