zondag 17 april 2011

Het complot

De veertienjarige Afghaanse asielzoekster Sahar Hbrahimgel mag blijven. Held Brinkman noemde dat meteen compleet waarzinnig, geheel in de PVV-huisstijl waarin het gebruik van versterkende bijvoeglijk naamwoorden verplicht is. Knettergek, kotsmisselijk, vreselijk. Hoe zou Übermensch Wilders thuis zijn? "Nog een bakkie Geert?" "Enorm graag, ik heb er best wel vreselijk zin in, die gaat erin als ontzettend lekkere koek, daar kikker ik ongelooflijk van op, dan kan ik er weer keihard tegenaan, allerliefste schat." "Koekje erbij?" "Heel erg graag, ik hou onwijs veel van de smakelijkste koekjes bij je heerlijke koffie. Hé, wat loopt daar voor een vreselijke baard op die ontzettend gore straat. Is dat niet zo'n afschuwelijke haatbaard in ons prachtige vaderland?" "Nee Geert, da's Henk, de buurman. Hij laat zijn baard staan."

Na afloop van de fractievergadering van de PVV, u weet wel, de wekelijkse groepstwitter van de Übermensch ("Allemaal de blackberries aan, nú. Lees hardop voor, tweet één. Tweet twéé. Tweet drie. Mossie, wat was tweet twee ook weer?" "Glad vergeten Heer Leider, ik kan er maar één tegelijk onthouden."), zei woordvoerder asielzaken Fritsma het besluit van Leers "te billijken". Want wat had het Übermensch zojuist getweet? "Als ons standpunt een menselijk gezicht krijgt draaien we bij." Wat tweeten wij hierbij? Laf laf laf. En wat zegt onze held Brinkman dan? Geheel volgens de basistweet: "Geen commentaar." De PVV gaat immers nooit in debat. Daar krijg je alleen maar hoofdpijn van, en Ingrid heeft al genoeg aan haar hoofd met Henk, die weer eens zit voor geweldpleging. Alleen maar omdat hij die straatbaard in elkaar had getremd omdat hij dacht dat die voordrong bij de buurtsuper."Hij drong helemaal niet voor", zei buurvrouw Annie later, "Henk drong zelf voor." "Dat maakt dus hélemaal niks uit Annie, als Henk denkt dat die baard voordringt dan dríngt hij voor. Zo." Ingrid had al jaren lid willen zijn van da cluppie van Geer. Maar da magnie. "Wij mogen geen vereniging worden van de elite. Want dan gaan ze ons van binnenuit uithollen." Ze had een mail van het partijbureau van de PVV gehad. En nou snapte ze 't. "Ze willen ons gewoon kapot maken."

Komt daar opeens die rare Oege Bakker die de Vereniging voor de PVV opricht. "Uiteindelijk hoopt de vereniging te bereiken dat de PVV een volledig open, toegankelijke en democratische partij wordt, met leden en bestuur." Übermensch W. wijdde er een opmerkelijke lange tweet aan: “Iedereen heeft het recht een vereniging op te zetten. Daar willen wij niet intreden. Wel vragen wij ons af of het juridisch in de haak is dat derden gebruik maken van onze merknaam, dus PVV. Dat laten we uitzoeken. Onze fractie heeft eerder besloten niet over te stappen op een ledenstructuur, dus dat is niet aan de orde.” Een aanvullend persbericht vermeldde nog: Het betreft hier een initiatief van een tweetal mensen dat is afgewezen voor functies binnen de PVV wegens gebrek aan kwaliteit.

Zo ga je om met tegenstanders. Dood moeten ze. De PVV heeft niets, maar dan ook helemaal niets, met die vreselijke rotdemocratie. Da's allemaal achterkamertjeswerk en oude politiek. Da's die knettergekke linkse kerk, die maar au roept, terwijl ze in een hoekje aan een dekentje zit te sabbelen.

Übermensch beleeft topdagen. Het mag dan wel een lieve duit kosten, Bram is de duurste van Nederland ("Ik moet dat journaallezeresje wel érgens van betalen, da's geen goedkope hoor."), maar dan héb je ook wat. "Kijk", zei Geert laatst in het fractie-overleg, "als we nu die knettergekke leden hadden gehad en zo'n vreselijk bestuur en zo, dan hadden ze gewoon kunnen vragen waar ik Bram van betaal. Daar moet je toch niet aan dénken? Dan krijg je helemáál de wereld op zijn kop." Het was even stil geweest, maar toen kwam het. Een oorverdovend applaus. Mossie belde meteen om gebak, Dion zette een polonaise in, Hero begon een oud krakerslied te zingen, Fleur trok haar blouse uit, kortom, feest. Alleen Martin deed niet mee: "Ik hou niet zo van feesten. Ik mok liever." Deze gratis zendtijd is onbetaalbaar. Hele dagen op tv, en iedereen kan zien hoe knettergek de rechtspraak is. Deze klucht heeft het kantoor van Bram enig regelwerk gekost. Maar het resultaat is fantastisch.

Uitgangpunt: er is een complot tegen Wilders. En als dat er niet is, dan maken we er één. Hans Jansen is een betrouwbare pion. Die vertelt tenminste gewoon zijn werkelijkheid. Die verzint ie ter plekke, net zo makkelijk. Onder ede of niet, da maakt niks uit. Da's alleen maar politiek correct geklets, oude koek. Hans viel dus bijna van zijn stoel toen hij rechter Tom Schalken ontmoette op het etentje van die vreselijke Bertus "oude politiek" Hendriks.

Dat liep dus lekker.

Maar toen kwam die afschuwelijke Hendriks aan het woord. En die zei dat het verhaal van Jansen helemaal niet waar was. Dat ie "bij een ander etentje" geweest moest zijn geweest, niet het zijne. Ho ho, zo gaat dat niet! Hendriks ontkent gewoon ons complot en komt met de waarheid. Dat is meineed, je reinste meineed. Vindt de rechtbank dat niet? Wraken die hap, weer weken extra zendtijd.

Het PVV-klasje op de publieke tribune begon te apekooien van plezier. Fleur werd afgevoerd, door zo'n politiek correcte oude-politiek-agent. Als da wijffie graag d'r bloussie uittrekt, láát 'r dan. Zelfs ons plezíer gunnen ze ons niet.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor uw reactie.