zondag 20 maart 2011

Prima ballen

Lachebekkie Mossie heeft een leuk weekend gehad. Hij deed een weloverwogen persbericht het licht zien met een diepgaande analyse van én een oplossing voor het meeuwprobleem Den Haag.

Enige citaten. De PVV heeft met afschuw gereageerd op het bericht dat bewoners uit Morgenstond overlast van meeuwen veroorzaken. Deze overlast wordt vooral veroorzaakt door hardleerse, veelal allochtone broodgooiers uit de wijk, waardoor de leefbaarheid ernstig onder druk komt te staan!" Volgens de PVV moet de gemeente nu eindelijk eens keihard gaan optreden tegen hardleerse broodgooiers. Steeds weer moeten autochtone Hagenezen lijden onder de regels die de islam oplegt. We roepen de gemeente op veel meer te gaan surveilleren in wijken waar dit probleem speelt en broodgooiers een torenhoge bestuurlijke boete te geven. Misschien wordt het dan eindelijk duidelijk dat we Den Haag graag proper willen houden. Pas als iedereen zich houdt aan de regels van de stad, zal de broodnodige integratie verder bevorderd worden! De bijbehorende vraag aan het collega is daarom dan ook: Deelt u de mening dat er in wijken waar dit probleem zich voordoet veel meer door BOA's gesurveilleerd moet worden en dat daders bij betrappen een torenhoge bestuurlijke boete dienen te krijgen, teneinde misschien op deze manier broodnodige integratie te bereiken?

De truc is doorzichtig en pervers: eerst een "probleem" signaleren, een probleem dat de man in de straat aangaat. Vervolgens dit probleem mede linken aan de islam. Om tenslotte het probleem in zijn geheel te koppelen aan moslims. Die daarvoor natuurlijk weer keihard aangepakt moeten worden. En dit alles vanzelfsprekend onder de vette saus van een leuk nieuw woord -niet te lang natuurlijk, Henk en Ingrid moeten het wel kunnen onthouden als ze het gierend van de pret op de verjaardag bij de buren uitroepen:- BROODGOOIERS!! "Hebben jullie al een broodgooier in de straat? Keihard aanpakken die baard!"

In de Haagse gemeenteraad begint men aan de PVV gewend te raken: "De PVV is de partij van de monologen. Eerst had ik de neiging om te interrumperen, nu laat ik ze maar. Niemand neemt ze serieus." Een raadslid van de PvdA (NRC, 15 maart 2011). Eén jaar PVV in de raad. Van de oorspronkelijke acht leden zitten er nog vier, waaronder Mossie, die dit er gewoon bij doet. Eén motie aangenomen, 63 verworpen, vier ingetrokken. 188 vragen aan het college. Je kunt erom lachen, je moet erom huilen.

De Hoge Raad heeft het bestaan hoogleraar Ybo Buruma bij de Staten Generaal voor te dragen als nieuw lid. Een man,die gedurfd heeft om het pleidooi voor een Koranverbod te vergelijken met de ideeën van Mussolini. En meegeschreven heeft aan het verkiezingsprogramma van de PvdA in 2006. Je zou zeggen, een weldenkend mens. Maar nee, de PVV is voor vrijheid van meningsuiting. Je mag van Übermensch Wilders van alles over alles vinden. Als het maar geen fundamentele kritiek op de PVV is. Dan moet je dood, zoals hier al meermalen is aangetoond. Dit keer was het weerwerk eerst het aandringen op een hoofdelijke geheime stemming over de voordracht voor de Hoge Raad. Vervolgens het doorbreken van de geheimhouding. En tot slot in een begeleidend commentaar zeggen: "Alles is fout aan die man, alles wat los en vast zit. Het is een linkse activist." Om dan af te ronden met: "Dit is het failliet van de Hoge Raad." Dit past precies in het stramien, dat ik in mijn vorige blog aanhaalde: Het paginagrote artikel van Wijnberg in de NRC van 9 maart heet "Wilders - geen feit tussen te krijgen". Hij beweert dat de PVV begint met maatschappelijke instituten te politiseren. Om ze los te krijgen van het predicaat onafhankelijk en neutraal. Wetenschappers, koningshuis, de rechterlijke macht, het onderwijs, vroeg of laat komen ze aan de beurt. Vervolgens moeten ze om zeep, of onder toezicht gesteld. Wie hebben we inmiddels al gehad? De rechterlijke macht ("Dit is een rechtbank van niks"), het Openbaar Ministerie (allemaal D'66-ers en PvdA-ers), het Koninklijk Huis (moet weg, je mag nu eenmaal niet onvriendelijk zijn tegen us Geer), de Wetenschap (allemaal onzin)? Ik denk dat het verhaal van Wijnberg vele malen uitvergroot aan de muur van het speellokaal van de PVV in het gebouw van de Tweede Kamer hangt. De instituties als speelbal voor de PVV. Met welk doel eigenlijk? Als de instituties kapot of verdwenen zijn, wat dan? Klein vraagje tussendoor.

Buruma, die linkse activist, maakt zich zorgen: "De manier waarop hij (Wilders, r.e.) over de Hoge Raad spreekt, vind ik vervelend. Alsof rechtspraak zoiets is als politiek bedrijven." Ach, wat saai allemaal, wat ontzettend politiek correct. Achterhaald, knettergek.

Deze week werd nog een andere geniale zet gedaan. Joost Eerdmans, ooit één van de boegbeelden van de LPF, presenteert de Telegraaf-versie van Uitgesproken. Hij ontpopt zich hierbij als een trouwe Wilders-likker, een zogenaamde wlikker (lachuuhh). De Hoge Raad heeft een opzetje gemaakt om het Übermensch erin te luizen. Door eind vorig jaar een uitspraak te doen waarin staat dat het uiten van fascistische symbolen met opruiende bedoelingen strafbaar is(in dit geval 1-8, zijnde A H, zijnde Adolf Hitler, op t-shirts van Feyenoord-hooligans) is het voor de Rechtbank van Amsterdam gemakkelijker geworden W. te veroordelen. Reltoga Sponk werd bereid gevonden dit in een kort stukje reclamezendtijd voor zijn kantoor te bevestigen. Deze scoop kreeg helemaal een mondiaal niveau toen Eerdmans dit kunststukje zindelijke journalistiek nog geen twaalf uur later opnieuw mocht opvoeren. Dit keer bij Ochtendspits van …. De Telegraaf. Word wakker Nederland, zou je bijna denken.

Ons Übermensch raakt maar niet uitgepraat over de rechterlijke macht. Enige weken geleden moesten rechters, die niet streng genoeg straften, niet herbenoemd worden. En maar bij het RIAGG gaan werken (dat niet meer bestaat, maar dat is geen punt. Vroeger was alles beter, daar gaat hem om. "Hoe vond je gisteren Moulijn voetballen Ingrid? Wereldgoser hè?" "Coentje, die is toch dood?" "Nee joh, je moet ze niet geloven. Allemaal onzin. Coentje pakken ze ons niet af, die zakkenvullers.").

Op 18 maart kwam de uitwerking van deze geniale gedachte, in het langverwachte stuk op de opiniepagina van de NRC! Wilders en zijn wlikker Helder (tevens Kamerlid) pleiten voor functioneringsgesprekken voor rechters (die overigens al jaren bestaan, dit terzijde). Als ze dan niet voldoen aan de PVV-normen, wordt de tijdelijke benoeming (waar de PVV voor is) niet verlengd. Dat kan volgens hen volgens het Europees recht (alsof dat hét argument is). "Dat vervolgens allerlei mensen en instanties met allerlei oneigenlijke argumenten afwijzend reageren, maakt dit niet anders. Aan de levenslange benoeming van rechters moet snel een einde komen." Kijk, dát is nou eens inhoudelijk argumenteren, alle tegenargumenten zijn oneigenlijk. Laten de rechters hier een voorbeeld aan nemen, zó ga je om met straffen. Onevenredig zwaar? Oneigenlijke onzin. Je kunt vertrekken.

Geert en Lilian -zo mogen we onze mensen in Den Haag toch onderhand wel noemen?- weten precies wat er leeft bij de hardwerkende Nederlander: de gewone burger ziet de rechterlijke macht steeds meer "als een club van boven ons gestelden in een ivoren toren die geen enkele vorm van kritiek duldt en onfeilbaar is." ("Pfff, wat een lange zin, zullen we even een bakkie doen Geert?")

Die geen enkele vorm van kritiek duldt en onfeilbaar is?. Als kind zeiden we altijd wat je zegt ben je zelf. Gouden tijden waren dat hè?

"Maar Henk, ivoor is toch verboden tegenwoordig?" "Nee joh, ze maken er zelfs biljartballen van. Net zo makkelijk."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor uw reactie.