maandag 24 oktober 2011

De grofste nieuwe vloek


Jelle Hiemstra houdt 't voor gezien. De voorzitter van de Statenfractie van de PVV in Friesland heeft er genoeg van. Hij had al grote moeite met het rabiate anti-islam standpunt van de PVV. Krijgt hij er ook nog een overval overheen, waarbij hij mishandeld werd. En wat was de reactie, of misschien wel ondersteuning vanuit zijn "partij"? In zijn eigen woorden: "Nihil". Moet dat verbazing wekken Jelle? Dacht je werkelijk dat het Übermensch en zijn Gauleiter ook maar iets om mensen geven? Om nuances? Argumenten, inhoudelijke discussie? Feiten? Nee toch? Ik zou zeggen, doe ook eens een boekje open over je ervaringen met der Partei in de praktijk. En verbaas je over de haat die je daardoor oproept.
Hoe roep je die haat over je af bij de PVV? Wat triggert de woede van de Führer en zijn vechtvee?
Enkele voorbeelden.
Van de site van de PVV.
De Partij voor de Vrijheid heeft geschokt gereageerd op het nieuws dat een schrijfster, Hannemieke Stamperius, levenslang subsidie geniet van het Fonds voor de Letteren. De auteur ontvangt dit sinds het jaar 2000 omdat zij een ‘inspiratie en wegbereider’ zou zijn voor ‘de generatie schrijfsters na haar’.
Vragen van het lid Bosma aan de staatssecretaris voor Cultuur inzake levenslange subsidie voor een kunstenaar die voor inspiratie zou gaan zorgen.
2 september 2011
1.)
Heeft u kennisgenomen van het bericht ‘Gelovige Geleerden’ ?
2.)
Heeft de levenslange subsidie sinds 2000 voor mevrouw Stamperius inmiddels al geleid tot de beloofde ‘inspiratie’? Zo ja, van wie en op welke manier zijn zij geïnspireerd? Tot welke meesterwerken heeft dit geleid? Kunt u de exacte boektitels geven?
3.)
Waarom moeten specifiek schrijfsters een ‘inspiratie en wegbereider’ hebben? Wat is er zo anders aan vrouwelijke auteurs dat zij een andere aanpak verdienen dan mannen?
4.)
Hoeveel kunstenaars krijgen er levenslang subsidie van de kunstfondsen?
5.)
Kunnen Henk en Ingrid ook levenslang subsidie van een kunstfonds ontvangen? Zo nee, waarom niet?
Het gaat hier om de woorden kunstenaar, auteurs en kunst. Dat giftige mengsel is voldoende om de heer Bosma, als "denker" zeg maar de Goebbels-aap uit de mouw van Führer W., blind van woede te maken.
Zou het antwoord op zijn vraag van een ter zake deskundige hem nog interesseren, of rent hij al weer achter een nieuw slachtoffer aan? Uit NRC van 5 oktober: Schrijfster Hannemieke Stamperius,in de jaren zeventig bekend als Hannes Meinkema, krijgt sinds2000 ‘levenslang’ een eregeld van het Nederlands Letterenfonds omdat ze „een inspiratie en een wegbereider” voor de schrijfsters na haar is geweest. De 67-jarige Stamperius is een van de 23 oudere schrijvers en vertalers „met bijzondere verdiensten voor de Nederlands- of Friestalige
literatuur” die jaarlijks maximaal 7.500 euro krijgen. Ze deelt die eer met onder meer H.H. ter Balkt, Maarten Biesheuvel, Remco Campert, Thérèse Cornips, Gerrit Kouwenaar en Marga Minco.
Betekent dat het einde van de eregeldregeling? Greetje Heemskerk, afdelingshoofd auteursbeleid van het Letterenfonds: „We moeten een miljoen bezuinigen. Terwijl we ook allerlei extra activiteiten krijgen toegeschoven met te weinig budget. Het ministerie geeft steeds meer richting aan hoe wij ons geld mogen uitgeven, en het wil geen regelingen die een inkomensvoorzienend karakter hebben. Maar het gaat om kleine bedragen, voor schrijvers die vaak geen pensioen hebben opgebouwd. In veel gevallen is het, zoals de staatssecretaris ook zegt, inkomenscompensatie voor heel oude auteurs die niet meer publiceren. Waarom die ophef, terwijl niemand het raar vindt dat komkommertelers na een slechte oogst door de Staat worden gecompenseerd?”
Maar Bosma is een Goebbeliaans slim man, en antwoordt snedig: "Komkommers hebben Henk en Ingrid tenminste wat aan, boeken zijn alleen voor die vreselijke elite in de Grachtengordel." Kijk, dat is het soort gedachten dat de stampende massa wilt horen. Kort maar krachtig. Maar wacht 'ns even, Bosma heeft zelf toch ook een boek geschreven? "Ja en nee", zegt de ster-auteur. "Dat was eigenlijk meer een haatschrift, tegen links en oude politiek en de elite en zo. Geen boek hoor, dat nóóít!!"
Europa. Werkt perfect. Van de PVV-site: Vragen van de leden Wilders, Bontes en van Dijck (allen PVV) aan de Minister-President over de onacceptabele voorstellen van de Voorzitter van de Europese Commissie. Want wat had de Voorzitter van de Europese Commissie gedurfd? Eurofiele uitspraken!!! Hoe haalt de man het in zijn hoofd???
Malmström, Europees commissaris voor Binnenlandse Zaken. Die wel eens durft te zeggen dat het immigratiebeleid van Nederland te ver uit de pas loopt. Het Übermensch in AD van 14 oktober: "Een sjekkies rokende linkse hippie. Vreselijk mens, had al lang ontslagen moeten worden." Kijk, zo ga je met mensen om anno 2011. Collega's in nood negeer je, mensen met een culturele verdienste gun je het licht in de ogen niet, Europeanen moeten dood, andersdenkenden moeten ontslagen.
O ja, bijna vergeten. Islam. Weer van de PVV-site:
Vragen van de leden Van Klaveren en Wilders (beiden PVV) aan de minister van Binnenlandse Zaken over de bedreiging en het aanzetten tot geweld door de wereldvoorzitter van de Ahmadiyya Moslim Vergadering.
1.)
Bent u bekend met het artikel ‘World muslim leader sends warning to dutch politician Geert Wilders’(*)?
2.)
Hoe duidt de minister de volgende uitlating van de heer Masroor Ahmad: “Listen carefully – You, your party and every other person like you will ultimately be destroyed..."? En welke maatregelen is de minister van plan te treffen tegen deze tot geweld oproepende pseudo-islamitische organisatie?
Wat speelt er? Dit was de werkelijke boodschap van deze islamistische haatzaaier en bedreiger:
Addressing Wilders directly, Hadhrat Mirza Masroor Ahmad said:
“Listen carefully – You, your party and every other person like you will ultimately be destroyed. But the religion of Islam and the message of the Holy Prophet Muhammad (peace be upon him) will remain forever. No worldly power, no matter how powerful and no matter how much hatred they bear towards Islam, will ever succeed in erasing our religion.”
His Holiness explained that the destruction of such individuals would be achieved through prayer alone and not by any worldly means. He said:
“Always remember, that we can achieve nothing without prayer. We have no worldly power, nor will we ever use any worldly force. But the prayers of people whose hearts have been grieved are enough to shake the Heavens.”
Gebed als bedreiging. Gevoelige jongens die PVV-ers.
Is het in dit licht vreemd dat W., die af en toe bijna als een racistische aap uit de mouw kan komen, na de Algemene Beschouwingen een debat weigert over de omgangsvormen in het Parlement? Dat het meer om de inhoud zou moeten gaan? Uit NRC van 4 oktober: "Ik wens ze veel succes met die onzindiscussie." De Goebbeliaanse aap uit Wilders mouw had hem immers meteen al toegesist: "Pas op Geert, het gaat om inhoud en omgangsvormen. Da's levensgevaarlijk voor ons!!"
Nog even een kleine tip er tussendoor: heeft u last van uw buren, het verkeer in de straat, een slecht schoon gehouden trappenhuis of laag overkomende vliegtuigen? Bel Geert. Hij komt metéén, mét cameraploegen én wat Marokkaans tuig voor op de achtergrond. U hoeft er verder zelf niets meer aan te doen.
Enkele citaten uit de NRC van 5 oktober.
Den Haag. Directeur Cees Spieringshoek van de Prins Willem Alexanderschool in het Haagse Laakkwartier kijkt uit over het Slachthuisplein. In een leegstaande woning aan de overkant van het plein woonde tot voor kort een homostel. De mannen zeggen te zijn weggepest door schoolkinderen (van 8 tot 11 jaar) uit de buurt. De pesterijen hadden volgens het koppel vooral betrekking op hun geaardheid. Spieringshoek schudt met zijn hoofd. „Twee volwassen kerels die zich laten wegpesten door kleine kinderen, dat is toch eigenlijk te zot voor woorden. ”De PVV bracht het nieuws dat het stel zou zijn verhuisd na „aanhoudende intimidatie en pesterijen van allochtone kinderen en jongeren uit de buurt” vorige week maandag naar buiten. ’s Avonds besteedde actualiteitenrubriek Po w N e w s er als eerste uitgebreid aandacht aan. Een van de twee mannen vertelde – onherkenbaar in beeld gebracht – voor de camera: „De laatste maanden werd het zo erg dat we bekogeld en besmeurd werden.”De volgende ochtend opende De Telegraaf groot op de voorpagina: „Opnieuw homostel weggepest. Allochtone Haagse scholieren schelden mannen hun huis uit.” Politieke tegenstanders in de Haagse gemeenteraad verdenken de PVV ervan een slaatje te willen slaan uit de kwestie van het weggepeste homostel. Want dat is niet meer dan een „opgeklopt” verhaal, concludeerden raadsleden van verschillende partijen afgelopen donderdag tijdens een interpellatiedebat. Ingrid Gyömörei, fractievoorzitter van de SP, vond dat de PVV „s ch a a m t e l o o s ” een incident had uitgemolken. PVV-raadslid Paul ter Linden zei vorige week tegen verschillende media dat ook gemeente en woningcorporatie „niets” hadden gedaan om het stel te helpen. De fractievoorzitter in de Haagse raad, Machiel de Graaf, vindt dat Van Aartsen „te laks” is geweest. De burgemeester „had meteen op zijn fiets moeten stappen om het stel een hart onder de riem te steken”. Dat is wat Geert Wilders deed. Met de camera van PowNews in zijn kielzog ging de PVV-voorman op de koffie bij het stel in hun nieuwe woning in het Haagse centrum. Verslaggever Rutger Castricum wilde weten of het misschien een publiciteitsstunt betrof. Wilders: „Als er helemaal geen pers was bij geweest, hadden wij hier nog gezeten.” Ook Wilders vond dat de burgemeester moest opstappen. Van Aartsen koos de tegenaanval. Hij verzocht raadslid Ter Linden zijn beschuldigingen aan het adres van de politie terug te nemen. Het bleek dat de wijkagente een dag na de eerste klacht contact had opgenomen met het stel. Na afloop van het debat vertelde zij „teleurgesteld” te zijn over de verwijten dat ze tekort zou zijn geschoten. De agente vermoedt een andere reden voor de onvrede van het stel. „De laminaatvloer van de buren, dáár waren ze klaar mee. Het stel heeft mij nog verteld hoe tevreden ze over de politie waren.” Dat vooral geluidsoverlast het koppel hinderde, is ook de overheersende opvatting van omwonenden en schooldirecteur Spieringshoek. „Als je overdag wil slapen, woon je natuurlijk niet lekker aan zo’n plein met spelende kinderen”, zegt een buurvrouw die anoniem wil blijven. Uit een door de gemeente verstrekt feitenrelaas blijkt dat het stel sinds 2007 een aantal keer heeft geklaagd over geluidsoverlast, onder meer door op de galerij spelende kinderen. Woningcorporatie Haag Wonen zegt op 8 september voor het eerst op de hoogte te zijn gebracht van homogerelateerde pesterijen. Amper een maand na de eerste klacht bij de politie had het koppel een nieuwe woning. Daar zijn de mannen zeer content mee, zei een van hen donderdag in PowNews. Het stel laat via de politie weten niet met deze krant te willen praten. In De Telegraaf deden ze afgelopen donderdag wel uitgebreid hun verhaal. Frans (62) en Lars (49) vertellen dat „de scheldkanonnades over hun seksuele geaardheid door allochtone basisschoolleerlingen in anderhalf jaar tijd omsloegen in straatterreur”. De mannen verwijten politie en gemeente dat die hebben gemeld dat het stel al langer wilde verhuizen door geluidsoverlast van de bovenburen. „Dat is een bijzaak en absoluut niet de reden van onze verhuizing”, zegt Frans. „Ik voel me voor lul staan. Alsof we een stelletje relnichten zijn die misbruik maken van het weggepeste homopaar in Utrecht en alleen maar op geld uit zijn.” Joost de Haas, adjunct-hoofdredacteur van De Telegraaf, staat nog achter de berichtgeving. Hij vindt dat de verslaggever het verhaal afdoende heeft kunnen checken. De Telegraaf heeft zich niet laten lenen voor een publiciteitsstunt van de PVV, aldus De Haas. „Dat doen wij niet en hebben wij ook in dit geval niet gedaan.”
Een lang citaat, waaruit interessante conclusies te trekken zijn. Wat de PVV hier doet is zijn eigen werkelijkheid creëren, vanuit kwaadaardige motieven. Ook wel haatzaaierij genoemd. Met geen ander doel dan het eigen stemmengewin. De Telegraaf speelt zoals altijd braaf haar rol van PVV-partijkrant mee. De feiten doen er niet toe. En wat doet PowNews hier??
Tot slot een zeer interessante ontwikkeling, die nationaal en internationaal grote juridische gevolgen zal krijgen. Een citaatje uit de column van Ramdas van 20 oktober in de NRC. Ik kwam met de trein uit Frankfurt, waar ik de Buchmesse had bezocht. Om tien uur ’s avonds zou ik overstappen op de stoptrein naar Breukelen, waar mijn zoon mij zou afhalen met de auto. Ja, hier is het enige bewijs dat ik iets heb meegemaakt: mijn zoon bevestigt dat ik niet kwam opdagen. Hij vertelde zelfs dat hij mij opbelde en dat na een paar pogingen iemand mijn telefoon opnam en met rustige stem zei: „Deze meneer zit vast op het bureau wegens belediging van een ambtenaar in functie.” In de stoptrein zat een oudere vrouw met een hoofddoek, die door de conducteur streng werd toegesproken. Streng is eigenlijk het woord niet, hij was haar aan het uitfoeteren. Ik kon niet precies volgen waar het over ging, maar omdat de vrouw bleef zwijgen en naar haar schoot keek, leek het mij iets onredelijks en onrechtvaardigs te hebben. Dus zei ik er wat van. Wat ik zei was: „Wie denk je dat je bent, Geert Wilders?” De conducteur keek op, greep zijn portofoon, riep om ondersteuning, en voor ik het wist was ik door drie mannen naar een cel gebracht.
Het nieuws? "Geert Wilders" is een belediging!! Een schoffering!! Dat doe je niemand aan!! Haatzaaierij!! Dit gaat alle grenzen van vrijheid van meningsuiting te buiten!! Klaag iedereen aan die je voor "Geert Wilders" uitmaakt!! Vraag financiële genoegdoening!! Roept u maar!! Kassa!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor uw reactie.