dinsdag 20 mei 2014

Bosma's geheime ideaal: OraniaIn de NRC van 20 mei 2014 een voorpublicatie uit het nooit verschenen boek van Martin Bosma. De ideoloog van de PVV. En bij afstand één van de meest luie Tweede Kamerleden ooit. Zo lui, dat zelfs zijn Leider zich voor hem schaamt.
Het boek zou moeten heten Handlangers van de ANC apartheid. Hoe Paul Witteman, Maartje van Weegen, Freek de Jonge, Wim Kok en Adriaan van Dis racisten, communisten, plunderaars en kampbeulen helpen’.
In essentie betoogt Bosma dat de huidige situatie in Zuid Afrika, die hij omschrijft als vrij jagen op blanken, Afrikaners, het gevolg is van de steun, die links Nederland ooit aan het ANC gaf. De blanken als slachtoffer. Een uitgebreid citaat uit NRC:
Politiek-correct racisme
Hier eindigt het niet. Hij herziet zijn definitie van multiculturalisme uit zijn vorige boek, en concludeert nu dat multiculturalisme gelijkstaat aan „politiek-correct racisme”.
En links heeft een plan, want „multiculturalisme gaat voor links boven alles”. Dus zoals links „de westerse allochtonen in Zuid-Afrika, de Afrikaners, met liefde voor de leeuwen [gooit]: in de handen van het ANC”, zo wil links dit ook „dolgraag doen met de autochtone bevolking van Nederland, de autochtone Nederlander”.
Kortom: „Wat links heeft willen betekenen voor Zuid-Afrika wil het ook dolgraag
Nederland aandoen. (…) De Afrikaners, dat zijn wij. De Afrikaners van vandaag zijn de Nederlanders van over vijftig of honderd jaar. ”
Want de „essentie van de progressieve ideologie is (…) dat het ons wil doen verzoenen met onze ondergang”.
In zijn epiloog bezoekt hij de gedesillusioneerde oud-anti-apartheidstrijder Berend Schuitema, die als enige lichtpuntje in het moderne Zuid-Afrika het dorpje Orania ziet. Orania: gesticht in 1990, kort na het einde van de apartheid, een gemeenschap van Afrikaners die de Afrikaner cultuur, „ver weg van de multiculturele heilstaat”, in ere wil houden.
In Den Haag hebben bijna alle PVV’ers gehoord van Orania – van Bosma: ze zien
de vlag van Orania hangen op zijn kamer, naast andere symbolen van de Afrikaner cultuur. Geregeld horen ze Bosma op de fractie zeggen: „Uiteindelijk moeten we allemaal naar Orania.”

Allemaal naar Orania. Verjaagd door links. Orania. Wikipedia:
De doelstelling van Orania, volgens de stichters ervan, is om een dorp te scheppen waar de bescherming van het culturele erfgoed van het Afrikanerdom onderstreept wordt, en Afrikaner-selfwerksaamheid niet slechts een ideaal blijft maar dagelijks ten uitvoer gebracht wordt. Al het werk, van bestuur tot handwerk, wordt door Afrikaners gedaan. "We willen niet bestuurd worden door mensen die geen Afrikaners zijn," zegt Prinsloo Potgieter. "Onze cultuur wordt onderdrukt en onze kinderen worden gehersenspoeld om Engels te spreken." Niet-Afrikaners worden niet toegelaten om op het dorp te wonen of er te werken. Er wordt geredeneerd dat hun aanwezigheid in strijd is met het idee van Afrikaner selfwerksaamheid.

Zou Bosma het niet willen omkatten naar Nederland? Links is niet welkom in ons Orania?
Orania, de etnisch zuiver Afrikaner Volkstaat. En de Nederlandse enclave voor de laatste echte patriotten. Hoort daar geen geuzenvlag bij Bosma?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor uw reactie.