zaterdag 29 januari 2011

Humor en hoofdpijn

De afgelopen week waren de Grote Drie niet uit het nieuws te branden. Fleur Agema mocht 24 uur doorbrengen met Wilfried de Jong, Hero Brinkman kon zijn grenzenloze oppervlakkigheid uitgebreid etaleren in het commissiedebat over de missie naar Afghanistan en Übermensch W. zélf kwam in het Kamerdebat aan het woord. Dat was smullen geblazen, voor de masochisten en fetisjisten onder ons. En de liefhebbers van de fijne nuance.

Maar even een waarschuwing vooraf, je mag de heer James Clarke, ex-Kamerlid voor de PVV, zo schandalig afgeserveerd door de media, geen pornobaas noemen. De Raad voor de Journalistiek heeft nadrukkelijk bepaald dat er eerst wederhoor toegepast moet worden. Als u dit leest meneer Clarke, kunt u mij dus laten weten wat u van deze voorlopige kwalificatie vindt. Ik zal dat de volgende keer volledig vermelden. Kijk, dat is humor. Het is een paar weken koud geweest in december 2010, dus het hele opwarmingsidee van de aarde is niets meer dan de zoveelste linkse hobby (Bosma). Kijk, dat is nog eens logisch denken. Stemmen op Cohen als Ombudsman, lang geleden niet meer zo gelachen.

Brinkman moet overal tegelijk zijn. Als lijsttrekker in Noord-Holland moet hij immers ook in het nieuws komen. Nu mogen er geen hoofddoekjes in het Provinciehuis in Haarlem komen, als het aan hem ligt. "Voor ons is het hoofddoekje symbool voor de onderdrukking van de vrouw." Punishing the victim kwalificeert Marjolein Februari dit. Je rekent gewoon af met de slachtoffers.

Ook Agema is erg gevoelig voor dit symbool. Het was voor haar dé reden om bij de PVV te gaan. Wat had ze met de Jong te bespreken? "Verdraagzaamheid. Pff, wat doe je dan?" "Wat ik onder fascisme versta? Angst, onderdrukking, macht. De islam dus." "Ik vrees dat Europa over een jaar of 20, 30 ingelijfd is. Een soort Eurabië."

Het onafhankelijke Amerikaanse onderzoekscentrum Pew rapporteerde deze week dat wereldwijd het aantal moslims tot 2030 twee keer zo snel zal toenemen als het aantal niet-moslims. Mondiaal zal het percentage moslims stijgen van 23 naar 26, in Europa van 6 naar 8. Die groei is met 1.5% tot 2030 kleiner dan die tussen 1990 en 2010 (2.2%). Eén van de adviseurs van Pew, tevens hoofddocent aan de universiteit van Princetown, stelt: "De alomtegenwoordige aanname is dat moslims de aarde gaan bevolken. Maar de cijfers komen niet eens in de buurt. Ik vraag me af, waar komt al die hysterie vandaan?" "De vrees voor een islamitisch georiënteerd Europa -"Eurabië"- is ongegrond." (NRC 24 01 2011) Voor Agema is dit onzin: "We zijn de grip op de grote steden helemaal kwijt." "Ik ben op een missie, ik twijfel niet. De islam moet terug."

Haar imago is sinds kort wat gedeukt nu ze door de jongeren van de Christen Unie is uitgeroepen tot Engel van het jaar. "Wegens haar strijd voor de bescherming van het ongeboren leven." En dat, "terwijl ze geen lid is van een christelijke partij." Ben je dan een dhimmi? Zoals ook bijvoorbeeld Doekle Terpstra, de ex-voorzitter van de HBO-raad? Zoals Bosma hem in zijn NRC-column noemt? Een stiekeme moslim-aanhanger?

Het waarschijnlijk als gevaarlijk links te beschouwen Wikipedia definieert het begrip overigens als volgt:

Dhimmi is de traditionele aanduiding voor "niet-moslims" met een beschermde status onder de sharia in een islamitisch land. Aanvankelijk verstond men onder dhimmi's de zogeheten 'mensen van het Boek' (joden en christenen) maar later werden ook andere niet-moslims ertoe gerekend, zoals zoroastristen, samaritanen, mandeanen en hindoes. De onderscheiden rechtspositie van deze groepen is vanuit een modern gezichtpunt een vorm van discriminatie op grond van godsdienst, maar betekende in de beginperiode van de islam ook een opmerkelijk recht op protectie, dat genoten werd op voorwaarde dat men zich aan de regels van het islamitische bestuur hield. Dit zal Bosma natuurlijk als onzin afdoen. Een gebruikelijke PVV-reactie op alle argumenten die tegen hun ideeën worden ingebracht. Bosma heeft trouwens de laatste tijd heel wat afgelachen. Na de ijzersterke Cohen-grap was deze reactie van zijn collega Harm Beertema op een verzoek om een gesprek van de kant van Guus ter Horst (Terpstra's opvolger) ook vreselijk om te lachen. "ik heb begrepen dat mevrouw ter Horst tot dezelfde verzetsbeweging hoort als de heer Terpstra (iets met Elite en Verzet of Opstand)." Verzoek afgewezen. Zó ga je om met andersdenkenden. Niet naar luisteren, het is toch allemaal onzin wat ze zeggen.

Overigens is Bosma niet alléén het lachebekje van de partij. Hij is ook nog de ras-optimist. "Misschien ontspringt Nederland de dans. Misschien waren we net op tijd en zijn we het kleine dorpje dat overleeft in Eurabië."

Dus, kop op Fleur, luister eens naar Martin. Houd moed!

Brinkman toonde in het commissiedebat over Afghanistan aan dat je als Kamerlid elke inhoudelijke inbreng mag missen. Maar hij had wel een welgemeende goede raad voor collega Pechtold: "Laat het politiek popularisme aan ons over." U leest het goed, popularisme. Vijf lettergrepen achter elkaar! Het was waarschijnlijk meer dan een verspreking. In het Kamerdebat over de missie, waarin het Übermensch elk inhoudelijk debat vermeed, zei deze:"Met regeltjes heb ik niets te maken. Dit willen de mensen in het land." De populaire vox populi. Brinkman had het goed begrepen. Hij vond dat je in Afghanistan alleen maar moet vechten. Met moslims is namelijk niet te praten. En dat hoeft natuurlijk ook niet. Communiceer nooit met een ander. Als je weet dat die anders denkt. Daar krijg je alleen maar hoofdpijn van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor uw reactie.