vrijdag 16 november 2012

Bontes' tattoo: gekker moet het niet worden.
In het programma Reporter van 7 september 2012 kwam onder andere ex-PVV-er Kortenoeven aan het woord. Hij sprak over de kadaverdiscipline in de PVV, vergeleek de partij met de maffia, de Omerta. Hernandez, ook een ex-er, heeft 't in zijn boek "Geert Wilders ontmaskerd" over een "politbureau" dat de partij leidt. Kortenoeven noemt de rol van Bontes daarbij essentieel. Hij is de "forcer", de man die de discipline binnen de fractie handhaaft. Daarbij schuwt hij zelfs geen geweld, weet Hero Brinkman in dezelfde Reporteruitzending te vertellen. Toch zijn er ook gezellige momenten voor de fractie. Met z'n allen naar de Efteling, Wilders lievelingsplekje (dream on Übermensch) of het strand van Scheveningen. Reporter toonde daar wat kiekjes van. Met onder andere een zwaar getatoeëerde Bontes:
  

Hoeveel collega-Kamerleden zouden het tegen deze bewakingsaap durven opnemen? Deze man van het subtiele gebaar?
En hoeveel collega-Kamerleden zouden zo'n tattoo hebben? De PVV blijft zich in alle opzichten onderscheiden van de andere partijen.

Zo mocht onze Führer het debat over de regeringsverklaring openen met het voorlezen van een half uur durende scheldpartij van Martin Bosma. U weet wel, Geert als spreekpop van partijdenker en -strateeg Martin. De man, die ook het verkiezingsprogramma schreef, dat de Grote Baas intern als "minstens voor de helft onuitvoerbaar" beschreef, maar dat terzijde. Hij was daarmee nog erg optimistisch.
Martin liet Geert een aantal opmerkelijke dingen zeggen. Tegen Rutte:
"Nederland is een coalitieland, iedereen snapt dat er dan compromissen moeten worden gesloten, iedereen begrijpt dat. Dat is wat anders dan steeds van mening veranderen." Dat mag namelijk niet. Zo was onze vriend furieus over dat "rare nivelleren". Rutte zei daarop (NRC 14 november 2012): "Wilders was bij Rutte-1 heel blij met één miljard voor nivellering". Dat anti-Rutte-geblaat is geen van mening veranderen, dat is pure demagogie van Wilders. Zoals hij meerdere standpunten van de regeringsverklaring aanviel, waar hij zelf eerst achterstond. Geert en Martin, het duo met het slechtste geheugen in de Kamer.
Hun mallotige aanval op de "wetovertredende PvdA'ers" in het kabinet. Hoeveel PVV-Kamerleden hadden er ook al weer géén crimineel verleden? En zou de PVV niet gewoon de nieuwe Wet op de Partijfinanciering naast zich neerleggen? Heeft de PVV niet opzichtig gefraudeerd met Europese subsidie voor zijn Eurorapport? Hoeveel PVVers hebben niet meerdere banen, waarvoor ze onterecht volledig betaald worden? De PVV en de waarheid, de PVV en het Recht: onmogelijke combinaties.

Bosma heeft nog een andere specialiteit: de Jij-bak, ook wel het omkatten van de werkelijkheid genoemd. Als iemand binnen de PVV een politbureau ziet, laat Martin Geert spreken over kabinet Rutte als "de Opperste Sovjet". Als de PVV beschreven wordt als een partij van de rancune, van de wraak op "de elite" en de "linkse kerk", neemt Bosma dat gewoon over. Geert moet zeggen: " Dit kabinet is een kabinet van rancune tegen mensen die geld verdienen en die na hardwerken een paar euro hebben overgehouden. (..) Dit rancune-kabinet plaatst een boete op succes, met die extra lasten voor de middengroepen. (..)  Rancune tegen succes, rancune tegen inspanning, rancune tegen ambitie, rancune tegen de Nederlandse middenklasse." Je zou bijna gaan denken aan de woorden van Hitler: "Die Propaganda hat sich auf wenig zu beschränken und dieses ewig zu wiederholen". (NRC 16 11 2012, boeken pagina 11.)
Wilders kijkt naar de situatie van nu: "Het is een bende". Nadat hij zelf verantwoordelijk is geweest voor "anderhalf jaar stilstand" (Rutte's woorden, hij geeft 't eindelijk toe).
Over zijn aanvallen op Cohen zegt Wilders in een terloops zinnetje: "Tegen die Cohen was bijna alles geoorloofd".
Als Rutte woedend zegt dat de PVV voor zijn verantwoordelijkheid is weggelopen, laat Bosma zijn Führer beweren, dat hij, en niemand anders, "karakter heeft getoond". Dit onophoudelijke verdraaien van de werkelijkheid, en vaak zelfs regelrecht liegen, maakt een ziekelijke indruk. En zegt alles over het werkelijke "karakter" van de PVV: volstrekt onbetrouwbaar.

Over de vreemde seksuele preoccupaties van Bosma zullen we verder maar zwijgen; maar hij laat wel érg vaak vallen dat Samson en Rutte "lepeltje lepeltje onder hun dekbed liggen" en dat Rutte "wisselende contacten" heeft. Ach, zolang hij maar niet zijn superieure gevoel voor humor uit (Marc en Diederik als "Bassie en Adriaan", FC Rutte is "FC Knudde", het "krukkenteam") valt daar nog mee te leven. Maar gekker moet echt niet worden, hè Geert?  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor uw reactie.