dinsdag 20 december 2011

Liefde en leugens

NRC komt in zijn hoofdredactioneel commentaar over de affaire Hoge Raad / PVV nog eens terug op dit ongelooflijke fenomeen. Waar de meerderheid van de Kamer zijn hoofd laat hangen naar één partij. Geen enkele andere partij heeft díe invloed. En dat nou net voor een partij, die niets heeft met een onafhankelijke rechtspraak. En geen enkele moeite heeft met een beroepsverbod voor anders denken. En een politiek voert waarbij feiten geen enkele rol spelen. Waar belediging de omgangsnorm is. Waar enkele vorm van kritiek genadeloos weggeknuppeld wordt. Waar een hele religie wordt verketterd. domheid regeert. Nuance een taboe is. Etc. etc. Nederland anno 2011. Gelukkig nieuwjaar.
Nu over tot wat helaas de orde van de dag is.
Fleurtje mocht van haar Überfreund met de pers spreken (8 december 2011, De Pers). Ze heeft 't moeilijk.
Waarom werk je zo hard? ‘Ik doe het met hart en ziel maar omdat ik geen partner en geen gezin heb, kan dat ook. Thuis vraagt nooit iemand aandacht aan mij. Anders zou ik die wel wat liefde willen geven.’
En:
Hoe is jouw relatie met Wilders? ‘Ik noem hem wel eens voor de grap mijn beste vriendin.’
Dit is geen grap:
Dus als jij Wilders hoort zeggen dat de elites een totale oorlog voeren tegen de bevolking... ‘Oh ja, helemaal eens.’
Nu zijn we weer thuis.
Wordt de PVV door mee te regeren deel van de bestuurlijke kaste? ‘Voor zo ver ik weet niet. Karakterologisch al niet. Wij steken anders in elkaar. Een PVV’er is toch iemand die – daar selecteren we op – de wil heeft om die elite af te breken.
De totale oorlog, de elite afbreken.
Interessant is de opmerking dat een PVV-er karakterologisch anders in elkaar zit. Uit de Volkskrant van 20 december 2011:
De Tweede Kamerfractie van de PVV kende vorig jaar de nodige strubbelingen. James Sharpe gaf zijn zetel op na in opspraak te zijn geraakt. Dit overkwam ook de Kamerleden Eric Lucassen, Dion Graus, Marcial Hernandez en Hero Brinkman. Zij bleven echter parlementariër én lid van de PVV-fractie.
Een pornobaas, coffeeshopganger Lucassen als specialist in bedreiging, mishandeling, vernieling en buurtterrorisme, Graus als vrouwenmepper ("Als je aan een dier komt kom je aan mij") en pathetisch groot miskend talent, en tot slot drankrijder en vechtersbaas Brinkman.
Dat zijn inderdaad wat karakterologische afwijkertjes.
Van Doorn, PVV-fractielid in Den Haag én beleidsmedewerker van de Tweede Kamerfractie (iedere PVV-er moet minimaal twee baantjes hebben. Mossie zegt altijd: "Dan blijf je lekker bezig, én je loopt nog eens eerder binnen dan al die zakkenvullers.") kon niet van de kas afblijven.
EU-parlementariër van der Stoep veroorzaakt stomdronken een fors ongeval. De lijst wordt eindeloos. Wat heeft de elite een karakterologische puinhoop aangericht bij al deze arme slachtoffers van de linkse kerk. Ze bedoelen het zo goed, maar kunnen hun liefde niet kwijt. Tijd voor een parlementair onderzoek?
Maar 't grote voorbeeld geeft Übermensch W. toch hélemaal zelf. In de driedelige documentaire over het proces tegen hem komt onweerlegbaar naar voren dat hij een manifeste leugenaar is. Geconfronteerd met de waarheid in woord en geschrift zegt hij dat hij "belazerd" is, het kabinet liegt en een vertrouwelijk intern gespreksverslag een "vod" is. Maar wacht even, hij kan ook gelijk hebben. Dan hebben Hirsch Ballin en een hoge ambtenaar hem bewust een loer gedraaid. Want dat zegt hij. Dus wie te geloven? Hirsch Ballin die uiterst beleefd formulerend stelt dat Wilders dat wat W. beweert "bezijden de waarheid is". Of is het geschreeuw van W. geloofwaardiger? U weet wel, die man die zo goed met opgetrokken bovenlipje "No Way" kan mimen, als de oppositie hem voor de zoveelste keer om een debat verzoekt. Maakt u de keuze, 30% van uw medeburgers bleek 't met u oneens.
W. zit ook karakterologisch "wat anders" in elkaar. Hoe zou je dat kunnen kwalificeren? Theatrale persoonlijkheid, met sterk paranoïde trekken, wraakzuchtig, narcistisch, mythomaan, pathetische leugenaar? Joe neem it. Wel veel tegelijk hè? Maar ja, er kan er maar één de grootste zijn. En de liefste vriendin.
In het laatste deel van de documentaire kwam ook arabist Hans Jansen aan de orde. U weet wel, W.'s belangrijkste adviseur in islamzaken. Deze man bleek ook niet helemaal te sporen. Behoorlijk paranoia, bijna hysterisch. Karakterologisch gezien dus een prima adviseur voor ons Übermensch. Die zich geschoffeerd voelde door de rechtbank, het proces zelf, en trouwens, de hele rechterlijke macht. "De rechters kijken me niet eens aan." Opvallend was daarbij wel zijn volstrekt onbeschofte en minachtende houding ten opzichte van zijn rechters. Waarbij het intimiderende en hautaine optreden van Moszcovicz natuurlijk prima paste. "Dat ging goed hè Bram, dit moeten we vaker doen", zei W. achteraf tijdens een ontspannen dinertje, in aanwezigheid van Jansen.
Duidelijk bleek uit het laatste deel ook dat de hele zaak rond de "aap uit de mouw" Jansen een opzetje was. Geniaal uitgespeeld door Moszcovicz. Waarbij W. zich weer oprecht kwaad kon tonen over zoveel doortraptheid van de elite. Zolang 't nog duurt natuurlijk, Fleurtje werkt zich een ongeluk.
Trouwens, hoe lang zou die ultralinkse club van Human nog mogen blijven uitzenden? Op de staats-tv, van onze centen? Moet de elite dat maar gewoon niet zelf betalen? Die zakken zitten vol genoeg.
Was 't nu zo verbazingwekkend dat de PVV in het Europarlement weigerde mee te doen aan een minuut stilte voor de slachtoffers van de Arabische lente? Liever zakkerig dan hypocriet, schreef Madlener in de Volkskrant (16 december 2011). Niet toch? Denkt u nu écht dat het de PVV alleen om de islam gaat ("als ideologie"). Echt? Zouden die moslims toch niet écht een klein beetje minderwaardig zijn aan "ons"? Een héél klein beetje? Waardoor ze ons respect gewoon niet verdienen? En hebben ze 't er ook niet een héél klein beetje zelf naar gemaakt? De afgelopen eeuwen. En nu, hier bij "ons", in de oude wijken, op straat, in de tram? Daar ga je toch geen minuut stilte voor houden? Daar zijn er nog véél te veel van, daar en hier.
Zou 't niet?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor uw reactie.