maandag 28 november 2011

PvdL

Nog even iets over onze dierenvriend en vrouwenrosser Dion. Van de site van Pownews van 10 november 2011: PVV'er Dion Graus stapte na een dag uit de parlementaire enquêtecommissie De Wit, omdat hij ''geen kritische vragen mocht stellen''. Maar volgens De Pers blijkt uit geluidsbanden van de verhoren van de commissie De Wit dat Graus zich niet goed had voorbereid. Zo vroeg de PVV'er aan voormalig ABN Amro-topman Schmittmann onder meer of het niet verstandig was geweest om enkel het ABN Amro-deel te nationaliseren. Daarop liet Schmittmann hem weten dat de bank is genationaliseerd. Zijn medecommissieleden lieten aan de man, die denkt dat alles wat hij aanraakt in goud verandert, weten dat zijn verhoor niet goed verliep.Volgens de krant lijkt het er dan ook op dat Graus kritiek op zijn functioneren niet kan verkroppen.
Vakanties
Graus zelf ontkent dat hij zich niet heeft voorbereid: „Als Dion Graus van de PVV na twee jaar dag en nacht werken, alle vakanties heb ik opgegeven, ten koste van mijn gezin en mijn eigen portefeuilles in de Tweede Kamer als ik 3 meter voor de finish stop heeft dat hele grondige redenen. Geloof me nu maar”, zei Graus tegen de NOS.
Vreemd. Uit de NRC van 13 november blijkt, dat Graus vorig jaar meermalen verklaarde: "Ik zit niet in de commissie (de Wit, r.e.) om dikke dossiers te lezen, maar voor mijn kiezers", toen meerdere malen bleek dat hij zich niet had voorbereid. Weer jokken hè manneke Dion? Of zullen we het maar gewoon keihard liegen noemen, als je zegt dat het ten koste van je gezin is gegaan? Je hébt helemaal gezin! Ook dát bestaat alleen in dat zieke hoofdje van je. Net als die Limburgse ridder, die je zegt te zijn. Er zullen niet veel paarden zijn die je kolossale zieke ego kunnen dragen.
Trouwens, wat zei je kort daarop ook weer (NRC 18 november)? In een vlaag van ergernis over de „rioolratten” van de pers die op zijn dierenpolitie blijven inhakken, opperde hij terloops de oprichting van een „perspolitie”. Terloops, maar toch. (...) De PVV sloeg kordaat aan het ontzenuwen. „Waar is de humor bij de linkse media gebleven?”, vroeg Hero Brinkman zich af in een tweet. „Perspolitie van Dion Graus was een grapje.” Amsterdams wethouder Lodewijk Asscher (PvdA) kaatste terug: „Dachten we bij animal cops ook.” Geert Wilders liet voor alle duidelijkheid weten: „Natuurlijk zijn we niet voor een perspolitie.” Graus zelf deed gisteren in de gangen van de Tweede Kamer luchthartig over het hele voorval. „Ik maakte gewoon een grapje. Ik zei dan ook onmiddellijk aan de voorzitter: het is mijn portefeuille niet, ik ga er helemaal niet over.” Maar voor iemand die gewoon een grapje maakte, leek hij toch wel behoorlijk kwaad woensdag? „Nou, zo lijk ik altijd. Ik ben gewoon een zuurpruim.”
Maar jongen toch, een zuurpruim? Wat erg voor je.
Dan pakt collega Brinkman het serieuzer aan (NRC 15 november):
Tweede Kamerlid Hero Brinkman is vanochtend opnieuw met zijn PVV-fractie in aanvaring gekomen. Brinkman wil een jongerendag voor zijn partij organiseren, maar de fractie stelt voor hem onacceptabele voorwaarden. „Na anderhalf jaar geneuzel en politieke spelletjes heeft de fractie besloten tweehonderd man te selecteren in besloten sessies. Dat vind ik volkomen onacceptabel”, liet hij vanmiddag na de fractievergadering weten. Brinkman stapt niet op als Kamerlid, „behalve als ze me wegpesten”. Brinkman, tevens Statenlid in Noord-Holland, gaat nu zelf „een jongerendag PVV Noord-Holland” organiseren. „Want wat ik beloof, dat doe ik. Zo zit ik in elkaar. Maar Geert zal natuurlijk niet op die jongerendag komen.” Vorig jaar deed Brinkman al een poging om van de PVV een ledenpartij te maken en een jongerenorganisatie op te zetten, maar destijds kreeg hij daarvoor ook geen steun van de fractie. Hij stelde toen voor om geregeld jongerendagen te organiseren. „Ik wil binding houden met de groep jongeren met wie ik contact heb”, zei hij destijds. Zijn partijleider en fractie leken daarmee te kunnen leven, maar nu blijkt dat zij harde voorwaarden aan zo’n dag stellen.
Een van zijn grootste opponenten in de PVV-fractie is Martin Bosma. Zijn bezwaar tegen de jongerendagen is dat „allerlei niet-volwassenen namens de PVV op televisie verschijnen en dingen roepen waar we geen enkele invloed op hebben”.
Bosma ziet de bui al hangen. "Hebben we al zo'n ongeleid projectiel als een Graus in de fractie, moet dat jonge tuig uit de achterban óók nog eens hun gore bek durven opendoen. Dan blijven we toch nergens meer?" Natuurlijk, je moet alle kritiek op de PVV onmiddellijk en met de hardste hand neerknuppelen.
Hoe zei Folkert Jensma het onlangs ook weer (NRC 26 november)?
De PVV wist eerder de Willem Arondéus Lezing door historicus Thomas von der Dunk in Haarlem te verhinderen. In Kamervragen dreigt de PVV geregeld tegenstanders met sancties. Het Nexus Instituut, waarvan de directeur een PVVcriticus is, zou derhalve geen subsidie mogen krijgen. Hetzelfde gold voor Humanitas. Deze club had problemen met een plaatselijk bestuurder, tevens PVV-raadslid. De Erasmus Universiteit Rotterdam organiseerde een workshop die de PVV niet aanstond – of de subsidie kon worden verminderd. Een school in Weert en een ziekenhuis in Gouda die moslims faciliteiten boden, werden uitgemaakt voor „zot” . Door de UNHCR geselecteerde vluchtelingen noemde de PVV „o p l i ch t e r s en bedriegers”. De Rijksdienst voor het Wegverkeer die de letters PVV niet op kentekenplaten toelaat, is „helemaal van de pot gerukt”. Of het nu de Klimaatatlas van de Bosatlas is (het KNMI „kiest partij”) of de vermeende SP-invloed op NRC Media – de PVV suggereert, impliceert en rekent af.
Zou 't toch niet helemáál een grapje zijn geweest van die perspolitie?
Móeten we er eigenlijk om blijven lachen? J.L. Heldring is één van 's lands oudste en meest gerespecteerde columnisten. Op 10 november schreef hij de volgende woorden in de NRC: „Als straks de PVV de grootste partij wordt, wat helemaal niet denkbeeldig is, dan heeft de democratie zichzelf de nek omgedraaid – althans de democratie zoals wij haar tot dusver gekend hebben. Vergelijkingen met het fascisme zijn onhistorisch (en schrikken trouwens toch niet af), maar we moeten niet vergeten dat in de democratische Weimarrepubliek Hitlers partij de grootste was voordat hij, op legale wijze, aan de macht kwam.”
Ai, no fun! Bosma als de Goering van het Übermensch. Die jacht wil maken op linkschmensen. Waar al uitgebreide lijsten van bestaan. Ook een grap?
Wilders en zijn Gauleiters nemen de geschiedenis heel serieus. Paul Frissen, onder andere hoogleraar bestuurskunde in Tilburg, schreef in Binnenlands Bestuur van 25 november 2011 een beschouwing onder de titel Meesters in geschiedvervalsing. Over....? De PVV. Over de vermeende dreigende islamisering van Europa. Over de vier minaretten die de "Hagia Sophia" in Constantinopel ontsieren. Frissen wijst op de geschiedenis van het christendom. Die onder meer kruistochten en de beeldenstorm voortbracht. "Even ironisch, maar veel pijnlijker schiet Wilders' historisch besef tekort als hij de Europese waardengemeenschap in "joodse, christelijke en humanistische tradities" laat wortelen. Laat de pogrom nu bij uitstek een christelijke uitvinding zijn. Hitler kon niet voor niets zonder veel moeite aansluiten bij eeuwen van antisemitisme uit die hoek. (...) Van de geschiedenis valt blijkbaar niet zoveel te leren, behalve dat politici meesters zijn in geschiedvervalsing".
Is Frissen niet véél te vriendelijk in zijn analyse? Is het niet gewoon zo dat het ideeën"goed" van de PVV bij elkaar gelogen is? De historische onderbouwing klopt totaal niet, er is géén tsunami van moslims gaande, er waait géén golf van geweld over Nederland, etc. etc..
De PVV als leugenpartij, de PvdL.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor uw reactie.