dinsdag 7 juni 2011

Ook ééntje

Waar boekte de PVV deze week haar grootste succes? De bezuiniging van één miljard (37%) op het persoonsgebonden budget? Ooit het troetelkindje van VVD-kanjer Erica Terpstra? "Het kan niet anders dan dat dit een politieke deal met de PVV is", aldus Aline Saers van een belangenorganisatie van PGB-ers in de NRC van 1 juni 2011. De PVV heeft het PGB immers altijd beschouwd als zeer fraudegevoelig. De PVV komt op voor allen die zich bedreigd voelen, voor de kwetsbaren. De PVV vertrouwt zijn eigen kiezers niet. Geheel begrijpelijk, de partij die niets heeft met de waarheid en de werkelijkheid als een leugen wegzet weet wat het woord van een PVV-er waard is. Hoe zeg je dat ook al weer? "Als je het heel feitelijk ziet, heb ik gewoon gelogen voor die camera", aldus eerste reserve en ex-Kamerlid Clarke. Neveninkomsten verzwijgen, c.v.'s vervalsen, de realiteit ontkennen, geen probleem. "Ik sprak, ik spreek en ik zal blijven spreken", al is het de grootste onzin en pertinent onwaar. Übermensch Wilders is een ware Führer voor zijn makkers.
Die het overigens goed met zichzelf gevonden heeft. Wie sleurt hij allemaal mee aan zijn bruine kar? Kijkt u even mee? Pim Fortuyn, Theo van Gogh, Johan de Witt, Johan van den Oldenbarnevelt, Hitler , Franz Kafka, Luther en Dwight Eisenhower. Je zult er maar tussen staan. En mee behoren tot de klassiekers volgens het Übermensch. Ben je voor het leven getekend.
Annemieke Nijhoff, een topambtenaar op Infrastructuur en Milieu, stopt ermee. „Van de drie directeuren-generaal binnen het nieuwe departement wordt straks terecht meer dan 100 procent energie en toewijding gevraagd. Die kan ik niet opbrengen.” Waarom niet? „Ik doel daarbij op de rol van de PVV in de politiek en in de coalitie. Door de PVV worden 1,6 miljoen landgenoten collectief als fundamentalisten weggezet die onze rechtsstaat bedreigen. (..) In het dorp waar ik woon, is mijn man actief in het vluchtelingenwerk. Ook ben ik al vijftien jaar bevriend met mensen die uit Irak hierheen gevlucht zijn. Ze klagen over het hardere, ruwere klimaat in Nederland. Er ontstaat langzamerhand een taboe om daarvoor te waarschuwen. Als je dat doet, zoals Thomas von der Dunk onlangs, dan word je meteen bij de enkels afgezaagd, zoals dat heet. Ik ben bang voor het verder afglijden van dit land, en wacht met angst en beven de volgende verkiezingen af.” (NRC, 1 juni 2011). Uit diezelfde krant: PVV-Kamerlid Hero Brinkman zegt het „prima” te vinden dat Nijhof vertrekt. „Kennelijk heeft deze dame een integere afweging gemaakt. Als andere directeuren-generaal haar voorbeeld willen volgen, vinden wij dat heel goed.” Deze "dame" (een vreemd woord om uit de mond van onze Held te horen) is twee maal cum laude afgestudeerd. Van intellect moet de PVV niets hebben. Nadenken? Objectiviteit? Daar bereik je niks mee. Weg ermee. Opgerot staat netjes. De taal van de straat, de taal van Richard Mossie. Dat willen de mensen horen.
Hoe dat klinkt? Nou, zo. Een citaat uit een Kamervraag van onze ex-directeur van een basisschool. Of sorry, gewone onderwijzer. "Landen als China doen niet mee aan de onzinnige klimaatnormen en in Europa wordt verschillend gehandhaafd ten opzichte van bijvoorbeeld schadeloos stellen van passagiers en kunnen andere landen met hun vliegtuigen veel makkelijker op Nederlandse luchthavens komen, dan wij bij hen! De PVV vroeg hier in 2010 al aandacht voor met de aangenomen motie van De Mos (32500XII-37), maar daar is blijkbaar niks mee gedaan!" Een klein advies, lees dit citaat nog eens langzaam over. En laat uw gehoor en verstand savoureren door het verbale hoogstandje dat Mossie hier geleverd heeft. Nou moeten we natuurlijk wel erbij zeggen dat hij nooit echt wat geleerd heeft op de basisschool. "Ik kreeg nooit papier of potlood van die linkse onderwijzers. Omdat het niet politiek correct was om daar bommenwerpertjes en raketjes van te maken, tegen al die vreselijke baardjes en doekjes om me heen." En na de basisschool moest Mossie meteen gaan werken. Als onderwijzer. Moeder Mossie had daar een diplomaatje voor laten maken door de buurman, "die man kon alles met zijn computer". En zo kon Mossie ("Ik was maar een gewoon straatschoffie") later de politiek in. Voor Wilders was hij een gouwe goser, met enorm veel humoh (al zegt hij dat zelf).
Nou kan dat af en toe ook tot andere problemuh leiden, zegt hij. Hij moest laatst met de trein mee, helemaal naar Rotterdam-Zuid (even wat bloemen kopen voor zijn moeduh). Had zijn moeder hem een briefje met stations en vertrektijden meegegeven, dat hij onderweg aan mensen kon laten zien, zodat hij zeker goed zou reizen. Had ie het tóch zélf geprobeerd. Kwam de trein tien minuten te laat! En hij maar wachten! Even snel de Telegraaf gebeld, dus de volgende dag stond het al in de krant, voorop: NS weer in de fout. Kamerlid de Mos, senior-lid van de PVV-fractie, moest gisteren tien minuten wachten op Holland Spoor. De NS deelde desgevraagd mee, dat de heer de Mos het briefje van zijn moeder niet goed gelezen had, en een vijf voor een zes had aangezien. "Niks mee te maken", zei de Mos, "hadden ze me maar moeten leren lezen. Nou hebben ze me toch maar mooi tien minuten laten wachtuh. Ze zijn knettergek. Ik wil mijn belastingcenten terug."
Er is deze week een langjarig contract gesloten tussen de PVV en de Telegraaf, de krant van woedend Nederland. "Hiermee bekrachtigen we gewoon de langdurige en zeer prettige samenwerking. En daar is niks mis mee. Daar mag iedereen van denken wat ie wil. Dat maakt me geen moer uit. Ze doen maar. Wij gaan door." Aldus Übermensch W. in een opmerkelijk lange persverklaring, die integraal de voorpagina van de Telegraaf vulde. De Telegraaf schrijft voortaan niet alleen het artikel over de belachelijke misstand in Griekenland, links Nederland of dat vreselijke Europa, of de Islam in het algemeen. Nee, de Telegraaf levert de PVV nu ook rechtstreeks de bijbehorende Kamervraag, en de tekst voor de Tweet van het Übermensch. Dus ongeveer zo (voorpagina van de Telegraaf):
Lauwe bakkies door de milieuleugen
Het gerenommeerde en alom gerespecteerde PVV-Kamerlid Brinkman was gisteren razend omdat tijdens de plenaire vergadering zijn bakkie koffie lauw was. "Veel gekker moet het niet worden", zei hij, nog natrillend van de woede. "Voor het milieu moet de koffie tegenwoordig in een thermoskan, in plaats van lekker te laten pruttelen in de koffiemachine. Zoals vroeger. De socialisten maken hier alles kapot."
Wilders tweet aansluitend automatisch Cohen vergifigt koffie PVV. Maar hij zal ons nooit kapot krijgen. Wij haten zijn thee.
Op hetzelfde moment rolt de Kamervraag binnen in het secretariaat van de Tweede Kamer.
"Socialisten ontmaskerd als moordenaars.
Kamerleden de Mos en Wilders stellen de volgende vragen aan de Minister-President.
Heeft de Minister-President kennis genomen van het artikel in de Telegraaf van vandaag, met de titel "Lauwe bakkies door de milieuleugen"?
Is de Minister- President met ons van mening dat:
1. die vreselijke PvdA onmiddellijk verboden moet worden?
2. het niet gekker moet worden met die Cohen en hij de maximale straf voor poging tot moord moet krijgen?
3. er een wet moet komen dat Cohen bij een poging tot moord zijn straf in Marokko uit moet zitten, zodat hij elke dag thee kan drinken met zijn vreselijke haatbaard-vrienden?
4. de waanzinnige milieuleugen nooit meer nagevolgd mag worden en de koffie gewoon weer moet doorkoken, zodat we eindelijk terug kunnen naar die prachtige tijd van vóór de socialisten, toen Nederland nog gewoon van ons was, en niet verpest door het socialistische stemvee, dat Cohen en zijn Nederland-haters naar ons schitterende Thuisland hebben gehaald waardoor de straten overlopen van broodgooiers en fout-parkeerders, en alle brievenbussen stinken naar ons geacht Kamerlid Lucassen, die wel in actie móest komen tegen zoveel onrecht, en het volkomen onterecht was dat hij daarvoor door de linkse media zo is aangepakt? En hoe denkt de Minister-President dit in de toekomst te voorkomen? En krijgt Lucassen ook zo'n Blackberry als U? Asjeblieft? (Want hij durft het zélf niet te vragen.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor uw reactie.