maandag 23 mei 2011

Autoracuh

Übermensch Wilders was op dreef in het verantwoordingsdebat.
"De stormram van de islam, beter bekend als de Commissie Gelijke Behandeling. Dat clubje multiculti's probeert Nederland een beetje te vernederen en overal hoofddoekjes te eisen." De stormram van de islam. Ik weet niet of ze het bij die commissie droog hebben kunnen houden toen ze dit hoorden. "'k houd niet zo van dat angstdenken en dat doemdenken. Dat is echt angstdenken en doemdenken. Zal ik het nog een paar keer herhalen voor de heer Cohen? Angstdenken en doemdenken. Dat is het." De hele Tweede Kamer, met uitzondering van de PVV-fractie, die de grap niet snapte (te lange zinnen), ging plat. Richard Mossie heeft een geduchte concurrent in de humoh erbij gekregen, zijn eigen baas. "Prof. Kleinknecht, hoogleraar aan de Technische Universiteit in Delft, zegt: uit de euro." Professor Kleinknecht later op de dag op de radio: "Ik ben geen euro-scepticus. Griekenland kán helemaal niet uit de Euro. (…) Het zou bovendien een enorme strop zijn voor de banken, levensverzekeraars en pensioenfondsen." "De ruimte bij de PVV -- ik zal het precies formuleren -- is nul komma nul. Geen cent naar Griekenland. Er kunnen honderdduizend rapporten worden gemaakt, maar wij zullen die nooit steunen. Helderder kan ik niet zijn." Met andere woorden, wij willen van niets horen dat onze opvattingen tegenspreekt. Het doet sterk denken aan het plaatje van Lambiek, nadat een handgranaat in zijn handen was ontploft, en hij de waarschuwing van Wiske had genegeerd: "Het was géén granaat." "Laten wij eerlijk zijn: Griekenland had niet moeten toetreden tot de EMU op het moment dat het toetrad tot de eurozone." In 2000 had Wilders als VVD-woordvoerder buitenland er vóór gestemd. Het verantwoordingsdebat was een "prachtig debat" volgens Übermensch W.. Een treffende analyse, prachtig in zijn ontluisterende ontmaskering van waar de PVV voor staat. "De heer Wilders heeft (…) de overtreffende trap bereikt van fact free politics", aldus zijn brave leerling Rutte na afloop ervan.
De CDA-VVD coalitie gaat nog prachtige tijden tegemoet. Volgens het Übermensch is de premier "een ezel", die de "belangen van alle Nederlanders verkwanselt". De Jager doet aan "bangmakerij". Het onthult dat de PVV zich niet alleen profileert als buitenbeentje, "de Pietje Bel van de politiek", maar ook geen enkele verantwoordelijkheid wilt nemen voor de politieke en maatschappelijke situatie in Nederland. Daar past een gedoogconstructie prima bij. Het lijkt op meebesturen, maar is het niet. Dat bleek ook uit de analyse die de NRC op 21 mei 2011 publiceerde van het stemgedrag van de PVV. "De PVV spreekt voor de bühne maar stemt voor de coalitie." Er worden zes concrete voorbeelden hiervoor aangehaald. De PVV staat niet voor zijn woord, zoals het Übermensch altijd wel bij hoog en bij laag beweert. "Die lui zijn echt volstrekt onbetrouwbaar", aldus Bruno Braakhuis van Groen Links. "Laten wij eerlijk zijn", het klinkt wel heel vreemd uit de mond van Wilders.
Hij is terug van zijn missie naar het Wilde Westen, waar ze nu inmiddels ook zijn ware gezicht kennen. "De Nederlandse woordvoerder van Wilders dwong me vijf pagina's uit mijn zakboekje te scheuren. Wilders is altijd degene die praat over vrijheid, ook van de pers. Dit is een schandelijke gebeurtenis." Aldus journaliste Juan na afloop van een informele meeting met Wilders. Persvrijheid, vrijheid van meningsuiting. Ook hier: A zeggen, B doen. Hoewel hij 't wel hartgrondig meende toen hij moslim-immigranten islamitisch stemvee noemde. De haat bij de PVV jegens moslims en de PvdA is eerlijk.
"Ik ben het straatschoffie dat Kamerlid is geworden. Ik breng de straat naar de staat. Want wie weet het beter dan de burger?" Richard de Mos in Trouw op 16 mei 2011. Het ploertige gedrag van PVV-ers, het schofterige taalgebruik, het opgetrokken bovenlipje van het Übermensch in debatten, sneren in plaats van debatteren, het schofferen van collega-Kamerleden. De straat in de staat. Wanneer gaan we autoracen in het parlement? Brievenbuspiesen? Effe iemand hélemaal verbouwen? Elkaar de Hitlergroet brengen? Er breken gouwe tijduh aan. Eindelijk mensen die je eigen taal spreken Ingrid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor uw reactie.