zondag 20 februari 2011

Grote onzin

"Ik zie Wilders niet als een van de grote staatslieden. Ik zie hem als een kortstondige planeet." Bolkestein in een interview met de Belgische krant de Standaard. Wilders zelf in een gesprek met zijn ultrafan Eerdmans:"De PVV zal groeien, de islam zal kleiner worden." De tijd zal één van beiden gelijk geven, Bolkie of us Geertje.

Übermensch Wilders heeft een nieuw idee om de rechterlijke macht eindelijk te laten functioneren, lees doen wat hij wil: voortaan mogen rechters maar voor vijf (à zes, altijd weer die fijne nuance) jaar benoemd worden. Als dan blijkt dat ze niet zwaar genoeg gestraft hebben, moeten ze vertrekken. "Laat ze dan maar bij de sociale dienst gaan werken." Ed Nijpels zei hierover bij Pauw en Witteman: "Ongelooflijk dat zo'n man zoiets in het openbaar durft te zeggen. Een volslagen verwerpelijke opvatting. Hij komt met de meest idiote, rabiate standpunten." Rutte zal deze standpunten van zijn voorgangers bij de VVD dankbaar meedragen.

Deze opvatting van Wilders past precies in de deregulering, die hij voorstaat. Agenten moeten eindelijk eens stoppen met die belachelijke bonnenquota. Nu krijgen rechters een strafquotum. Dát is consequent zijn anno 2011. Dát begrijpen de hardwerkende Nederlanders tenminste. Klopt het niet? Grote onzin.

Natuurlijk zijn we er trots op dat de westerse cultuur Mozart heeft voortgebracht, en de islam niets. Het orkest dat Mozart speelt is een "tromboneclubje voor de elite". Kan toch best samen? Niet? Grote onzin.

In het lijsttrekkersdebat op 13 februari 2011 vond de CU, dat vrouwen zelf mogen bepalen of ze een hoofddoekje dragen of niet. "Jaren '80 - '90-praat" vond Machiel de Graaf dat. " 't Christendom staat 1000 treden hoger dan de islam. Die ideologie verovert nu Europa." Twee keer had hij 't over massa-immigratie. Toen GroenLinks de werkelijke cijfers noemde (Turken op plaats 10, Marokko op 15 bij de immigratie in 2011), schreeuwde de Graaf daaroverheen dat dat grote onzin was. Lawaai als argument.

Extreem-rechts steunt de PVV in Noord-Holland? Niet waar, alleen maar omdat ze een paar keer meegelopen hebben in een foute demonstratie en ze de steunlijst van de PVV getekend hebben? Ach, zeur toch niet. Oude- politiek geneuzel.

Hoe zat ook alweer. Eén van de toppers in de Tweede Kamerfractie van de PVV, Jhim (shimmie?) van Bemmel had toch administratief gefraudeerd? Dan moet je toch een beetje kunnen tellen? Nee hoor, hij begrijpt er allemaal niets meer van. Er moet een diepgaand onderzoek komen naar de totstandkoming van de prijs van benzine. Dat deze gegevens binnen een paar tellen van Internet te plukken zijn heeft hij gemist. Of niet? Wat zegt Bas Heijne er in zijn column "De ziekte die Holland heet" in de NRC van 19 februari 2011 ook weer van? "Je hoeft alleen maar lippendienst te bewijzen aan de gevoelens van slachtofferschap en gekrenktheid om je te profileren als vriend van het volk. (…) Dat is het kwaadaardige aan het Hollandse populisme: dat het niet serieus wilt zijn, dat het zo opzichtig opportunistisch is. (…) De gedoogpositie van de PVV stelt die beweging in staat om het ene na het andere uitzinnige voorstel te lanceren, in het gerieflijke besef dat het toch nooit zal worden uitgevoerd. Dat is ook niet de bedoeling. Het gaat om het gebaar. (…) De onvrede is geen aansporing om de boel beter te maken. De onvrede is tot een excuus geworden om blijmoedig infantiel te kunnen zijn."

Alle criminelen van de straat. Langdurig opsluiten. Minimumstraffen, een "centraal punt" voor Wilders. In een lang interview in de Groene Amsterdammer van 17 februari 2011 betoogt van Dijk, hoogleraar victimologie aan de Universiteit van Tilburg, dat zwaarder en langer straffen averechts werkt. De kans op recidive wordt er aanmerkelijk door vergroot. Hij vindt dat Teeven de fout maakt onterecht de bescherming van het slachtoffer te koppelen aan het straffen van de dader. "Op deze manier bindt hij de slachtoffers voor zijn karretje." Voor Wilders gaat Teeven niet hard genoeg.

Als kinderen een aantal standpunten van de PVV op Internet uitspreken, wordt de PVV gedemoniseerd. En aan hun ouders "zit een steekje los. Te gek voor woorden." Kinder- en dierenvriend Graus had eerder nog in de fractie verklaard het wel een leuk ideetje te vinden. Lachen toch? Hem is stante pede het woordvoerderschap voor grappige kinderen ontnomen.

Als hardcorefan Eerdmans Wilders vraagt wat hij vindt van het rapport van de SP dat de PVV op 60 punten zijn verkiezingsbeloften geschonden heeft? Grote onzin.

Als een aan de VARA gelieerde site een cartoon plaats met W. als kampbeul, twittert hij meteen: "Snel eraf of PVV boycot VARA." Zijn begrip van de vrijheid van meningsuiting is allang heel duidelijk. Voor hém, nooit tégen hem. Al betreft het de koningin. Die om hem tevreden te houden zwaar gecensureerd wordt. Van het ANP: ,,Koningin Beatrix wordt zwaar gecensureerd in haar kersttoespraak.'' Dat zei Huub Oosterhuis, theoloog en een goede vriend van de koninklijke familie, zaterdag in het EO-programma Blauw Bloed. Volgens Oosterhuis heeft Beatrix allerlei dingen niet kunnen zeggen die ze wel wilde zeggen.

Even kijken, wie moeten er inmiddels hun mond houden en / of doen doen wat ons Übermensch wil? Kinderen, rechters, de koningin, de VARA? En vooral de islam.

Last van lange tenen Geert? Zucht ……. grote onzin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor uw reactie.