zaterdag 18 december 2010

We zijn weer thuis

Uit de luwte, weer vol in de wind. De PVV is terug in het nieuws. En dat is essentieel voor deze media-partij. Voortdurend in het nieuws komen, met soundbites. Met nu zelfs internationale aandacht.

Kortenhoeven vond dat Iran aangevallen moet worden omdat daar de dreiging door de islam voor het Westen het grootst is. Islam is Iran, een subtiele redenering. Iran reageerde fel: "Oorloghitsend, weerzinwekkend, racistisch, deze uitspraken kunnen de geloofwaardigheid van Nederland ondermijnen." Een dag later trok Kortenhoeven zijn uitspraken weer in, hij was "verkeerd begrepen." Hij wil alleen een eventuele aanval op Iran ondersteunen. Maar de toon was gezet.

Ook blijkt het Front National van le Pen de PVV een warm hart toe te dragen. Een groter compliment kun je als partij niet krijgen.

In het Kamerdebat over kunst en cultuur stelde Bosma dat de PVV nooit tegen kunst is geweest, maar alleen tegen kunstsubsidies als linkse hobby. Een nuancering die in de Kamer veel vrolijkheid bij zijn collega's opleverde. Zoals dat ook het geval was toen bij een hoofdelijke stemming over een PvdD-motie tegen de bio-industrie dierenpaus Graus tegen stemde.

Bosma vertelde ook wat het PVV-standpunt inzake de positie van de publieke omroep is: die moet aanvullend zijn op de commerciële omroep. De commercie als norm, een interessant wereldbeeld.

Bosma, die van de NRC een driewekelijks platform heeft aangeboden gekregen om zijn standpunten te ventileren, beweert dat links vergeefs hunkert naar vroeger. Links is een anachronisme geworden. Rechts begrijpt de tijdgeest wel.

Übermensch W. zelf heeft tijd kunnen vinden om wat over zijn aartsvijand Cohen te twitteren. Die had een parallel getrokken tussen de positie van de joden in de jaren 30 en die van de moslims anno nu.

"Cohen, hmm is dat niet die nr. 12 van de politicus van het jaar? Zijn vergelijkingen van moslims nu met de joden in de 2e wereldoorlog is te walgelijk en abject voor woorden. Het tegengaan van de islamisering en stevig aanpakken van bijv. criminele marokkanen is het puinruimen van de puinhoop die juist de PvdA van Cohen van pappen en nathouden, theedrinken en de boel bij elkaar houden heeft veroorzaakt. Cohen is nu echt volledig de weg kwijt, slaat in paniek als een wilde om zich heen. Hij is echt over zijn houdbaarheidsdatum als PvdA-leider heen. Groet, Geert.”

Weer een kleine verdraaiing van de woorden van een ander. Cohen had namelijk letterlijk aangegeven dat hij het niet over de jaren 40 had. Oei, weer verkeerd begrepen. Misschien is W. een beetje geïrriteerd omdat uitgelekt is dat het "keiharde immigratiebeleid" van zijn gedoogkabinet nooit een vermindering van 50% immigranten op zal leveren. Maar maximaal 10 tot 15%. Hoe praat je je daar nu uit? Simpel, door te zeggen dat de cijfers niet zo belangrijk zijn (Bosma in de Tweede Kamer). Inderdaad, daarom maakt W. bij de presentatie van het regeerakkoord er ook zo'n nummer van dat hij heel ongelukkig zou worden als zijn 50% niet gehaald zou worden. Liegen is een vak.

Even naar een andere provincie. Dit gaat over politie IJsselland.

De Leden Brinkman en Wilders (beide PVV) stelden de minister een aantal vragen.

1.)Is de minister bekend met het artikel * ‘’Uitsluitend halal-lunch bij politie ’’.

2.)Is de minister met de PVV van mening dat dit een voorbeeld is van onacceptabele islamisering van Nederland en dat wij dit in Nederland niet moeten willen? Zo nee, waarom niet?

3.)Is de minister bereidt om hier direct een einde aan te maken? Zo nee, waarom niet?

Citaat van de site van de PVV. Zijn schrijffouten een verplichte stijlfiguur?

In één week trekt W. enkele Kamerleden terug uit gemeenteraden (vragen hierover zijn naar zijn zeggen "Haags geneuzel"), en parachuteert Brinkman als lijsttrekker in Noord Holland. (Met als één van de programmapunten het afschaffen van integratie-subsidies.) Hoe haal je een maximaal rendement uit zo weinig mogelijk schaakstukken? Een boeiend gezicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor uw reactie.