zaterdag 27 november 2010

Het gedoe houdt aan

Deze week kwam de PVV tot weinig extern gerichte uitspraken. Of het zou het pleidooi van Brinkman moeten zijn, daags voor de onthulling van zijn "drank in het verkeer"-misstap, om verkeersdelicten veel harder te straffen. Een vorm van masochistische helderziendheid.

Inmiddels is het aantal aangetasten oplopen tot vijf. Een respectabel aantal op een fractie van 24.

W. heeft er inmiddels genoeg van. "Ik ben het inmiddels spuugzat. Het gewroet van de media in het verleden van de PVV'ers begint nu op een ordinaire heksenjacht te lijken. Ik werk daar niet meer aan mee. Ik zal natuurlijk zaken aanpakken waar PVV'ers fouten hebben gemaakt, maar de hyperige media kunnen voorlopig even de diepvries in." (nos).

Als W. het woord hyperig gebruikt is het goed even het boekje Undercover bij de PVV van Karen Geurtsen open te slaan. Haar directe baas was Raymond de Roon. Zijn instructie aan haar was: "Kijk, het is eigenlijk heel simpel. Niet te diep ingaan op de stof; het gaat om de media-aandacht die je ergens mee kunt verdienen. De islam is slecht, de regering is slecht, andere partijen zijn slecht. En de PVV is natuurlijk goed. Dat is het uitgangspunt." Later: "We stellen natuurlijk niet alleen vragen om kritisch te zijn op het regeringsbeleid. Het is vooral voor het publiek: voor de media en de bühne." En: "Vandaag is J., zoals elke vrijdag, om vier uur opgestaan om alle kranten te lezen, al dan niet op internet. Voor zeven uur moet ze alle berichten waar eventueel Kamervragen over worden gesteld, doorbellen en -mailen naar Fleur Agema. PVV-ers kunnen over bijna álles Kamervragen stellen -bij geen enkele politieke partij draait de persberichtenmachine harder dan bij de PVV- (..)." Als iemand het woord hyperig mag gebruiken is W. het.

Een interessant inkijkje in de beweegredenen van de PVV biedt ook een interview in BN de Stem (20 10 2010) met Dion Graus. "Ik ben altijd de pineut", zegt hij, die overigens samen met zijn assistent / partner bezig is met een film en een boek over zichzelf. Hij weet dat hij een erg hoog IQ, en "nog belangrijker" EQ heeft. In het voornoemde boekje komt onder meer aan de orde dat hij medewerkers aan de lopende band verslijt vanwege zijn grove en driftige gedrag. Niemand begrijpt hem dus.

Hij beklaagt zich ook over het feit dat "men" vindt dat hij zich zo slecht kleedt, "terwijl ik hetzelfde merk (Boss) draag als Umberto Tan" (als bestgeklede man gekozen). Hij beschouwt zichzelf als een ridder, die Nederland moet bevrijden van de ellende die jaren links wanbestuur heeft opgeleverd.

Ook intern gericht is de discussie over het al of niet openstellen van de PVV voor leden. Brinkman heeft deze discussie via een notitie aangezwengeld, Bosma, de partijintellectueel en -ideoloog, heeft het idee meteen de grond in geboord: "omdat linkse actievoerders (bijvoorbeeld kunstenaars) al hebben aangekondigd lid te zullen worden van de PVV." Brinkman,die vol vuur het idee van het belang van de Nederlandse cultuur uitdraagt ("En vooral: in artikel 1 van de Grondwet verankeren we de Joods-christelijke en humanistische wortels van Nederland als dominante cultuur", pagina 35 van het verkiezingsprogramma PVV) slaagt er in minstens twee taalfouten per pagina te maken. In zijn notitie "Democratiseringsvoorstellen in de PVV".

Het voorstel is afgewezen, na een "uitgebreide, inhoudelijke en respectvolle" bespreking (W.). De PVV blijft een eenmanspartij. De SGP sluit vrouwen uit van het passief kiesrecht binnen de partij, de PVV heel Nederland, op één man na.

Weer een voorspelling om mee af te sluiten. Lucassen blijkt regelmatig te worden bezocht door deurwaarders en incassobureaus, en recentelijk het UWV (uitkeringsfraude?). W. zal binnenkort verklaren dat de PVV niet alleen wordt achtervolgd door de media, maar ook handelaren in schulden en "die uitkeringsfabriek het UWV."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor uw reactie.