vrijdag 12 november 2010

Enkele vuiltjes en een Nobelprijswinnaar

Een kleinigheidje hou je natuurlijk altijd. En een jonge, snel groeiende partij met één lid heeft logische aanloopproblemen. Zou de aard daarvan iets zeggen over de ware aard van de partij? Waar ging het ook weer om? Eén keer mishandeling van een (zwangere) vriendin plus leugens over de c.v.. Dit Kamerlid mocht gewoon blijven, is zelfs opnieuw gekozen en heeft als orgelpunt gezorgd voor 500 diertjesagenten. Eén keer agressieve openbare dronkenschap, maar die was natuurlijk zat gevoerd door de linkse barman. Dit Kamerlid kon ook gewoon blijven en hoort tot de senior-leden van de fractie. Eén keer mishandeling, in een café. Daar heeft die ander om gevraagd, dat kan niet anders. 't Was er trouwens één van de linkse kerk, dat verzacht al veel. En één keer veroordeling wegens ontucht plus intimidatie en bedreiging van buurtgenoten. Mijn voorspelling, in de lijn van het voorgaande: geen probleem, mag blijven.
Powned merkte op dat de PVV-fractie wel een Big-Brother-huis lijkt.

Belangrijker is het bezoek dat Nobelprijswinnaar Mario Vargas Llosa aan Nederland heeft gebracht. Voor de deelname aan het seminar van het Nexus-instituut. Wat zei hij in en na zijn lezing, genaamd "The Return of the Monsters"? Wilders is totaal op zichzelf gericht, en discrimineert. Hij hoort bij de Monsters. Het is monsterlijk oneerlijk om immigratie te beschouwen als grootste bedreiging voor de samenleving. Immigratie heeft de westerse wereld juist enorm geholpen.
Het aantal terreur-slachtoffers in de moslimlanden is vele malen hoger dan in de westerse landen. Je mag niet accepteren dat vanuit pragmatisme de totalitaire ideeën van Wilders worden gesteund. Steun zijn racisme nooit. Democratische instituties moeten hiertegen in opstand komen. Varga legt uit hoe een populist een fascist kan worden.
Als we de monsters niet tegenhouden, is dat onze eigen verantwoordelijkheid. We moeten handelen, mensen mobiliseren. De monsters uit het verleden mogen niet herleven.
Tot zover Vargas Llosa.

1 opmerking:

  1. Onzuiver redeneren dat kan Wilders als de beste. Als het voor Henk en Ingrid maar lekker en logisch klinkt. Zo niet op resultaat maar op macht gericht, dat het afstotelijk is. Inderdaad monsterlijk om alle moslims op 1 hoop te gooien en ten koste van hen populair te willen worden en daar nog in te lijken slagen ook.
    Zwijgen is instemmen. Hoog tijd om aan te sluiten bij de tegengeluiden dus.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank voor uw reactie.